PSD şi-a atins toate cele trei obiective politice majore pe care şi le-a propus în construcţia Bugetului pentru anul 2022

PSD şi-a atins toate cele trei obiective politice majore pe care şi le-a propus în construcţia Bugetului pentru anul 2022

Partidul Social Democrat a reuşit să includă în proiectul de Buget sumele necesare pentru atingerea principalelor trei obiective politice pe care şi le-a propus pentru anul 2022:

1) Creşterea veniturilor pentru jumătate din populaţia României şi asigurarea protecţiei sociale pentru cele mai vulnerabile categorii

2) Alocarea celui mai mare buget pentru investiţiile publice

3) Creşterea cu peste 7% a sumelor alocate în domeniul Sănătăţii pentru combaterea pandemiei şi pentru dezvoltarea sistemului sanitar.

Astfel, toţi copiii din România vor beneficia de o alocaţie majorată în noul an, concomitent cu creşterea veniturilor pentru toţi pensionarii. În plus, 2,5 milioane de seniori vor beneficia de un ajutor suplimentar pentru a face faţă creşterii preţurilor la energie, alimente şi medicamente.

Mai mult, 2,5 milioane de consumatori casnici vulnerabili vor fi sprijiniţi de Guvern pentru plata facturilor la energie.

Pe lângă angajamentele din Programul de Guvernare, în buget au fost incluse sumele pentru majorarea salariilor profesorilor şi ale unor categorii de personal medical.

În acelaşi timp, s-au alocat 88,8 miliarde de lei pentru investiţii, cu o creştere consistentă de peste 20% pentru infrastructura de transport.

Nu în ultimul rând, Sănătatea va dispune în anul 2022 de un buget de peste 68 de miliarde de lei, în creştere cu 7% faţă de anul curent.

Proiectul de buget mai conţine sumele necesare pentru finanţarea altor măsuri incluse la cererea PSD în Programul de guvernare.

Printre acestea amintim schemele ajutor de stat pentru dezvoltarea IMM-urilor, reluarea acordării voucherelor de vacanţă pentru susţinerea turismului şi industriei ospitalităţii sau compensarea pierderilor suferite de TAROM şi CFR Călători din cauza pandemiei.

Biroul de presă al PSD

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.