D. Coarnă: Asistăm la încălcarea flagrantă a legii de către cel mai înalt for al magistraţilor din România

D. Coarnă: Asistăm la încălcarea flagrantă a legii de către cel mai înalt for al magistraţilor din România

Preşedintele CSM Bogdan Mateescu a rămas în funcţie, ca interimar, peste mandatul legal iar CSM a respins candidaturile magistraţilor Baltag şi Chiş. Justiţia, aruncată în derizoriu, consideră deputatul PSD de Călăraşi, Dumitru Coarnă într-o declaraţie politică susţinută ieri de la tribuna Parlamentului.

„Să nu uităm că istoria nu va uita pe vinovaţi, şi vinovaţi suntem cu toţii: unii pentru că am tăcut, alţii pentru că am greşit, cu toţii pentru că am suportat” (Mareşal Ion Antonescu), a citat deputatul PSD Dumitru Coarnă în debutul declaraţiei politice din 21 decembrie, semnalând cazul preşedintelui CSM Bogdan Mateescu, rămas în funcţie, ca interimar, peste mandatul legal, până când vor fi organizate noi alegeri în urma cărora să fie desemnat un şef al Consiliului, candidaturile magistraţilor Gabriela Baltag şi Andreea Chiş fiind respinse.

Magistraţi din toată ţara se revoltă în faţa acestei ilegalităţi fără precedent!

Magistratul Mădălina Afrasinie, de la Tribunalul Bucureşti, critică ce s-a întâmplat joi, 16 decembrie 2021, în CSM, atrăgând atenţia că este o nouă confirmare că judecătorii au rămas pe cont propriu.“Orgoliile au invins. În realitate, noi toţi am fost învinşi. Judecători, justiţiabili. Supremaţia legii a fost învinsă. De ce tăcem? Pentru că ştiam că aşa se va întâmpla... Atât de dezamăgiţi suntem de acest CSM, încât nu ne mai pasă”, a susţinut aceasta.

Din acelaşi registru sunt şi declaraţiile magistratului Viorica Costiniu, preşedintele de onoare al Asociaţiei Magistraţilor din România, care a solicitat “demisia, în bloc, pentru toţi membrii CSM după circul din Consiliul Superior al Magistraturii, soldat cu refuzul de a vota una dintre candidatele Gabriela Baltag şi Andreea Chiş pentru functia de preşedinte al CSM în anul 2022”.

Magistratul le reproşează membrilor CSM care au blocat alegerea noului preşedinte faptul că au dezonorat nu doar Consiliul, ci şi întreaga magistratură, căci prin votul de joi şi-au distrus orice urmă de reprezentativitate.

“CSM-iştii au uitat că sunt în cadrul unei autorităţi constituţionale şi au călcat legea în picioare! Prin acest vot, unii membri ai CSM, au dezonorat o întreagă instituţie, un vot ce se traduce prin iresponsabilitate, promovarea orgoliilor personale şi aservirea legii, în dauna intereselor justiţiei care ar trebui să le ghideze fiecare pas”, a susţinut deputatul PSD.

Care a fost scopul pentru care o parte dintre membri CSM au ales să distrugă credibilitatea Justiţiei şi să îl lase la conducerea CSM pe Bogdan Mateescu? Se întreabă şi fostul magistrat Neluţa Tudorache de la Tribunalul Călăraşi. ,,Este pentru prima oară cand conducerea CSM este lăsată în mâna unui neprofesionist, reprezentantul judecătorilor, chiar şi după ce ii va expira mandatul la 06.01.2022, mandat de tristă amintire, presărat cu abuzuri şi cu fapte pentru care un alt judecător ar fi fost deja inculpat şi suspendat din funcţie!” a declarat magistratul.

“Asistăm la încălcarea flagrantă a legii de către cel mai înalt for al magistraţilor din România, care, spunând Da lui Mateescu, au ales să spună Nu unor judecători competenţi, candidaţi la funcţia de preşedinte al CSM în anul 2022, fiind evident că, hotărârea prin care Bogdan Mateescu este menţinut la conducerea CSM, şi după expirarea mandatului în 06.01.2022, este profund nelegală. Da pentru Mateescu înseamnă Da pentru încălcarea Constituţiei României şi Legii nr. 317/2004!”, a precizat deputatul.

Cum este posibil ca la vârful Justiţiei să fie promovată încălcarea legii? Prevederile Constituţiei României şi ale Legii nr.317/2004 nu au valoare pentru acei membri CSM care au impus majoritatea la adoptarea hotărârii?

Poate au vrut să ne demonstreze că CSM se situează deasupra legii şi că o poate încălca în cel mai grotesc mod. Și dacă este aşa, este cazul să ne trezim şi să stopăm abuzul!

“Care au fost motivele respingerii celor două candidaturi înregistrate pentru funcţia de preşedinte CSM pentru anul 2022? De ce nu se doreşte promovarea unor magistraţi integri la cârma instituţiei care ar trebui să valideze tocmai integritatea şi supremaţia legii? Lovitura din 16 decembrie, dată Justitiei, nu va fi uitată şi va intra în istorie, urmând să fie judecaţi cei vinovaţi pentru faptele lor! Într-o societate democratică aceiaşi indivizi ar trebui să fie şi sancţionaţi, dar văzând ce se întâmplă la vârful CSM, firescul a devenit o utopie. Politicul trebuie să ia bocancii de pe grumazul Justiţiei!”, a subliniat Dumitru Coarnă în finalul declaraţiei sale politice.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.