PSD / S. Vrăjitoru: Călărăşenii au şi ei acest drept!

Sorin Vrajitoru 11 martie

Deputatul PSD Călăraşi, Sorin Vrăjitoru a susţinut recent de la tribuna Camerei Deputaţilor o Declaraţie Politică subliniind că şi călărăşenii pot beneficia de o reducere de doi ani pentru obţinerea pensiei anticipate parţiale, potrivit Legii 263 / 2010, având în vedere că în municipiul Călăraşi şi-au desfăşurat activitatea, mai bine de 30 de ani, două mari unităţi industriale poluante: Combinatul Siderurgic şi Combinatul de Celuloză şi Hârtie. În opinia sa şi Călăraşiul ar trebui să fie inclus pe lista zonelor afectate de poluare remanentă.

 

Iată mai jos textul integral al acestei Declaraţii Politice:

 

„Domnule preşedinte,

Doamnelor şi domnilor deputaţi,

Scriu această Declaraţie Politică în câteva rânduri cu gândul la călărăşenii care au trăit în ultimii 30 de ani şi nu numai între două mari combinate: Combinatul Siderurgic şi Combinatul de Celuloză şi Hârtie, aflate de o parte şi de alta a municipiului Călăraşi. Sunt unităţi industriale care au dat de lucru călărăşenilor, au ţinut economic oraşul multă vreme dar au făcut şi mult rău prin poluarea excesivă, aşa numita poluare remanentă. Prinşi la mijloc între zone industriale, oamenii au suportat poluarea şi au inhalat aer toxic zeci de ani.

De curând, de la 1 iulie 2017, a fost extinsă lista oraşelor în care locuitorii se pot pensiona mai devreme fără a pierde bani printr-un amendament la Legea pensiilor. Este vorba despre o completare care exista în Legea 263 / 2010, referitoare la cei care pot beneficia de o reducere de doi ani pentru obţinerea pensiei anticipate parţiale.

Astfel, pe lângă Baia Mare, Copşa Mică, Tg. Mureş, Zlatna, beneficiază acum de pensionare anticipată fără a se pierde drepturi băneşti şi locuitorii din Slatina, Turnu Măgurele, Rm. Vâlcea. De ce nu şi cei din Călăraşi?

Stimaţi colegi,

Călărăşenii au şi ei acest drept. Vă propun să îndreptăm inechitatea printr-un amendament la Legea pensiilor în care să includem şi Călăraşiul pe lista oraşelor unde locuitorii pot beneficia de reducerea cu 2 ani a vârstei standard de pensionare fără să fie afectaţi de penalizarea stabilită pentru pensia anticipată.

Vă mulţumesc,

Deputat PSD Călăraşi

Vrăjitoru Sorin Marian”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.