PSD respinge categoric discriminarea copiilor în funcţie de vaccinarea anti-COVID

PSD respinge categoric discriminarea copiilor în funcţie de vaccinarea anti-COVID

Decizia de vaccinare anti-COVID a copiilor trebuie să fie strict o opţiune personală exprimată exclusiv cu acordul părinţilor, fără niciun fel de condiţionare socială sau de altă natură. Eşecul Guvernului în atingerea ţintelor de vaccinare anti-COVID, pe care le anunţa la începutul anului, nu trebuie să devină un factor de presiune pentru vaccinarea copiilor.

PSD se va opune prin toate mijloacele legale, parlamentare sau constituţionale faţă de orice formă de condiţionare sau discriminare a copiilor în funcţie de existenţa unui certificat de vaccinare. În viziunea PSD este inacceptabil ca accesul copiilor la şcoală, evenimente, spaţii închise, locuri de joacă, călătorii etc. să fie condiţionat de vaccinarea anti-COVID, aşa cum se întâmplă deja în cazul adulţilor.

În acest sens, Guvernul şi celelalte autorităţi publice trebuie să asigure o informare corectă şi onestă despre vaccinarea anti-COVID a copiilor, în care să fie prezentate atât beneficiile, dar şi incertitudinile existente, astfel încât fiecare părinte să poată lua o decizie în deplină cunoştinţă de cauză în această chestiune.

Biroul de presă al PSD

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.