PSD | V. Negrescu: PNRR, în forma actuală, este folosit de guvernanți pentru a impune o agendă neoliberală împotriva românilor

PSD | V. Negrescu: PNRR, în forma actuală, este folosit de guvernanți pentru a impune o agendă neoliberală împotriva românilor

Vicepreședintele PSD, europarlamentarul Victor Negrescu susține prin intermediul unei postări pe pagina personală de Facebook că Planul Național de Redresare și Reziliență este utilizat de coaliția de guvernare pentru a impune o agendă neoliberală împotriva românilor.

“Asaltul la banii din Planul Național de Redresare și Reziliență pare că a început. După declarația de acum câteva luni în care ministrul Raluca Turcan vorbea despre firme de consultanță plătite prin PNRR, liderul PNL București, Violeta Alexandru, vorbește deja de externalizarea evaluării și implementării PNRR. Oare, către cine?

De fapt, PNRR, în forma actuală, este folosit de guvernanți pentru a impune o agendă neoliberală împotriva românilor. Prin propunerile făcute în plan, monstruoasa coaliție de dreapta își propune să schimbe legea pensiilor, să blocheze legea salarizării și să politizeze funcțiile publice. Îngrijorător este că toate aceste măsuri nu au fost discutate cu partenerii sociali sau în Parlamentul României. Se caută evitarea oricăror forme de dialog social prevăzute explicit de legislație și Constituție.

Mai mult, prin ordonanța de urgență care setează PNRR, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene devine un minister superior tuturor celorlalte instituții publice din România. Toate ideile de proiecte și implementarea lor trebuie avizate de MIPE, fără însă să se explice criteriile de evaluare sau să se prezinte termene sau condiții. Conform OUG, anumite proiecte se vor aviza de către MIPE înainte ca ele să fie aprobate sau semnate acordurile de finanțare. Din nou, fără criterii, ceea ce riscă să conducă la politizare și lipsă de transparență.

Acestea sunt doar o parte din problemele din PNRR în forma sa actuală și care blochează implementarea planului.”, a scris pe FB, Negrescu care a mai precizat “Nu vom închide ochii la abuzuri și încălcări ale normelor legale și democratice. Obiectivul rămâne ca România să atragă cele 29,2 miliarde de euro și să implementeze proiecte viabile care vor dezvolta sustenabil toată România.”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.