PSD / Răzvan Meseşeanu: Trecem printr-o perioadă în care doar strângând rândurile putem să ne depăşim adversarii

PSD / Răzvan Meseşeanu: Trecem printr-o perioadă în care doar strângând rândurile putem să ne depăşim adversarii

Răzvan Meseşeanu este un nume care se identifică de aproape 18 ani cu PSD Călăraşi. Fost consilier local şi judeţean, viceprimar, şef de serviciu deconcentrat, vicepreşedinte al organizaţiei judeţene, Meseşeanu este un social – democrat convins căruia îi pasă, poate, prea mult de acest partid.

L-am „provocat” pe Răzvan Meseşeanu la un dialog ceva mai amplu, discutând despre situaţia din PSD Călăraşi, despre viitorul acestei organizaţii judeţene atât de încercate în ultimii 10 ani, despre „gândurile” sale în politică. Aflat la o evidentă maturitate politică, Meseşeanu propune şi câteva „soluţii” pentru ca partidul din care face parte să câştige viitoarele bătălii electorale, programate în acest an şi în 2020.

Astăzi, Răzvan Meseşeanu a vorbit despre contextul în care se află PSD cu aproape 3 luni înainte de data alegerilor europarlamentare.

Ce ne puteţi spune despre imaginea creată în jurul PSD? Este favorabilă unui scor bun la alegeri sau dimpotrivă? Cine credeţi că este responsabil de tensiunile de la centru?

Mai mult ca oricând, părerea despre un partid o dictează evoluţia reprezentanţilor acestuia în emisiunile de la televiziune şi de radio; iar aici, în funcţie de interesele urmărite de patronatul postului se dă direcţia de urmat: a ataca partidul respectiv sau a-i maximiza reuşitele şi, după caz, minimiza nereuşitele. Din păcate pentru noi, adversarii politici sunt mult mai insistenţi şi mai inspiraţi în a ne scoate în evidenţă vulnerabilităţile şi gafele, fără ca noi să ştim cum să contracarăm pe măsură. Ni s-a creionat o aură de vinovaţi pentru tot ce se întâmplă neplăcut, iar senzaţia oferită de purtătorii noştri de mesaje este de multe ori de neputinţă şi insuficientă. Aici, echipa de imagine a partidului are mult de muncă; poate că pentru unele subiecte ar fi benefic să coopteze reprezentanţi din teritoriu, de acolo de unde se întâmplă lucrurile şi nu numai din Parlament sau ministere, pentru a transmite anumite mesaje. Cel puţin aşa percep eu. Pe de altă parte este clar că avem o problemă şi prin liderul partidului, Liviu Dragnea. Este normal ca paratrăznetul politic în asemenea situaţii să-l reprezinte liderul, numai că la dumnealui se adună, pe lângă aspecte legate strict de cum se îndeplineşte Programul de guvernare şi cele de ordin personal (legate de justiţie şi de încăpăţânarea de a crede că aceia care i se opun i-ar fi, automat, şi duşmani). Cred că ar trebui să regândească modul de abordare al lucrurilor, să gestioneze într-o altă manieră relaţia dintre sine şi partid. Atât pentru binele partidului cât şi al dumnealui. Soluţii sunt!     

 

Care ar fi mesajul dvs. pentru colegii din partid, acum la început de an, repet unul destul de complicat din punct de vedere electoral?

Să se mobilizeze, să fie alături de partid! Trecem printr-o perioadă în care doar strângând rândurile putem să ne depăşim adversarii. Prima regulă în a câştiga alegerile este să-ţi mobilizezi proprii colegi, apoi să-i atragi pe cei neutri. Nu trebuie să ne epuizăm energia cu persoanele care ne sunt împotrivă. Doresc să transmit oamenilor că indiferent de atacurile la care este supus partidul şi o parte dintre liderii săi, ne vom zbate ca promisiunile făcute în campania anterioară vor fi duse la bun sfârşit. Îi îndemn pe colegi să creadă mai puţin ce se spune la televiziuni, să ignore problemele de la Bucureşti şi să lupte pentru Călăraşi, alături de liderii de la Călăraşi. Încredere în echipa PSD Călăraşi!

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.