PSD | D. Coarnă: Salariul minim brut ar trebui să crească cu 12-15%

PSD | D. Coarnă: Salariul minim brut ar trebui să crească cu 12-15%

Deputatul Dumitru Coarnă a declarat joi la Călărași că Partidul Social Democrat va sprijini sindicatele în demersul lor de majorare a salariului minim brut, apreciind că din cauza scăderii vizibile a puterii de cumpărare ar fi nevoie de o majorare a acestuia de 12-15%. În România, potrivit datelor din Revisal, 1,6 milioane de români încasează lunar salariul minim brut.

“O să sprijinim sindicatele pentru majorarea salariului de bază minim brut. Practic, vorbim zilele acestea de creșteri mari de prețuri, înghețări de salarii și atunci avem o diminuare a puterii de cumpărare de 12-15%.

În opinia noastră, salariul de bază minim brut ar trebui să crească cu 12-15%. Am văzut că Guvernul și patronatele vin cu o soluție de 8% care nu satisface angajatorul din această perspectivă. Avem 1,6 milioane de oameni în Revisal care sunt plătiți cu salariul minim brut, adică 1386 lei net.”, a declarat parlamentarul călărășean.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.