PSD | C. Bîrcă: Există posibilitatea ca, în acest an, un plan concret de acţiune să înlocuiască promisiunile asupra modului în care se va soluţiona problematica transportului elevilor?

PSD | C. Bîrcă: Există posibilitatea ca, în acest an, un plan concret de acţiune să înlocuiască promisiunile asupra modului în care se va soluţiona problematica transportului elevilor?

Extrem de activ în activitatea parlamentară, deputatul PSD de Călăraşi, Constantin Bîrcă „l-a luat la întrebări” şi pe ministrul Educaţiei, prof. Sorin Câmpeanu solicitându-i acestuia răspunsuri la întrebarea „Există posibilitatea ca, în acest an, un plan concret de acţiune să înlocuiască promisiunile asupra modului în care se va soluţiona problematica transportului elevilor?”, adresată luni 15 martie în cadrul şedinţei Camerei Deputaţilor. Iată mai jos textul integral al chestiunii lansate de parlamentarul social-democrat călărăşean.

„Stimate Domnule Ministru,

Conform Eurostat, în România, 380 de mii de copii cu vârsta între 3 – 17 ani nu urmau nicio formă de învăţământ la începutul anului 2019. 38,1% dintre copii se află în risc de sărăcie sau excluziune socială.

Investiţiile autorităţilor în educaţie sunt minime.

În aceste condiţii, elevii se mobilizează pentru a-şi apăra drepturile. Am avut recent o întâlnire cu reprezentanţii Consiliului Judeţean al Elevilor Călăraşi. Aceştia îşi manifestă nemulţumirea privind soluţionarea unei grave probleme cu care se confruntă elevii din ţara noastră, anume imposibilitatea de a fi şcolarizaţi din cauza faptului că statul eşuează în a le asigura transportul în regim gratuit.

Am citit Comunicatul din 5 martie 2021 conţinând Propunerile Ministerului Educaţiei privind facilităţile de transport acordate elevilor. Propunerile sunt promiţătoare dar anumite prevederi conduc la tergiversări în procedura de aplicare sau chiar la imposibilitatea aplicării lor.

Fac referire concretă la prevederea: „Operatorii de transport rutier vor avea obligaţia să emită documente lunare de transport cu încadrare în tarifele maxime / kilometru / lună şi să asigure transportul rutier al elevilor.”

În acest sens, s-a stabilit faptul că autorităţile de reglementare în domeniul asigurării transportului vor stabili normele de aplicare şi de monitorizare a modului în care operatorii de transport rutier vor respecta noile prevederi legale. Cunoaştem cu toţii ce înseamnă stabilirea normelor de aplicare şi de monitorizare şi cât durează!

A doua dilemă se regăseşte în prevederea: „Pentru a susţine interesele elevilor, Ministerul Educaţiei solicită reanalizarea tarifelor în aceste situaţii punctuale în care constituie abateri de la principiul logicii concurenţiale, cu grave consecinţe cu privire la asigurarea dreptului la educaţie”.

Cât va dura şi cine va reanaliza tarifele – NU SE ŞTIE!

Având în vedere cele de mai sus, aştept răspunsul dumneavoastră la întrebarea: „Există posibilitatea ca, în acest an, un plan concret de acţiune să înlocuiască promisiunile asupra modului în care se va soluţiona problematica transportului elevilor?

Cu stimă,

Deputat Constantin Bîrcă”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.