PSD a reuşit să determine Guvernul să ţină şcolile deschise şi să organizeze testarea periodică non-invazivă a elevilor

PSD a reuşit să determine Guvernul să ţină şcolile deschise şi să organizeze testarea periodică non-invazivă a elevilor

PSD a obţinut o victorie majoră în lupta pentru menţinerea şcolilor deschise, în condiţii de siguranţă pentru elevi şi profesori. După luni întregi de presiune continuă asupra decidenţilor din Educaţie şi Sănătate, Guvernul a acceptat în sfârşit propunerea PSD de a se renunţa la închiderea unităţilor de învăţământ în funcţie de rata de incidenţă şi de a asigura, în schimb, testarea periodică a elevilor pentru a preveni apariţia focarelor COVID-19.

Marţi, la audierea conducerii DSP Bucureşti în Comisia pentru Sănătate şi familie a Camerei Deputaţilor, reprezentantul PSD, dr. Alexandru Rafila, a arătat că pragul de incidenţă de 6 la mie pentru închiderea şcolilor este doar o convenţie arbitrară, care nu poate justifica închiderea şcolilor în care nu există niciun caz de COVID-19.

PSD consideră că Guvernul are obligaţia de a implementa rapid, ceea ce nu a făcut în vacanţa de vară, respectiv să organizeze testarea periodică în şcoli, inclusiv prin utilizarea testelor COVID-19 non-invazive, care, chiar dacă nu sunt încă omologate la nivelul Uniunii Europene, sunt folosite pe scară largă de multe state membre pentru testarea frecventă a elevilor.

Biroul de presă al PSD

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.