P. Stănescu: Sprijin pentru românii vulnerabili - încă un angajament îndeplinit al PSD

P. Stănescu: Sprijin pentru românii vulnerabili - încă un angajament îndeplinit al PSD

Unul dintre principiile fundamentale ale PSD este să facă tot ce poate pentru a sprijini oamenii care se descurcă tot mai greu cu traiul zilnic. Guvernăm pentru toţi românii, dar trebuie să intervenim mai mult în cazul celor care au cea mai mare nevoie., susţine secretarul general al PSD, Paul Stănescu.

„PSD a demonstrat că are o viziune corectă şi mai realistă asupra creşterii pensiilor. Mă bucur că, într-un final, în cadrul coaliţiei am ajuns la soluţii raţionale şi de bun-simţ. Am ieşit din spirala populistă şi am luat decizii optime, care să ofere protecţie în faţa scumpirilor, dar fără a dezechilibra bugetul.

Am ţinut cont de nevoile pensionarilor în mod diferenţiat, aşa cum este normal. Iar ceea ce am aprobat noi în coaliţie este un pachet mai amplu de solidaritate. Sunt măsuri de sprijin pentru mai multe categorii de români vulnerabili, în valoare de 26,65 miliarde de lei.

El nu vizează doar pensiile, ci şi alocaţiile copiilor, mărirea salariului minim, inclusiv pentru cei care lucrează în construcţii, sprijin pentru persoanele cu handicap, susţinere pentru veteranii şi văduvele de război. Este crucial ca în momentele grele să fim solidari cu cei care au muncit şi au contribuit, cu cei care muncesc şi susţin economia, dar şi cu cei care sunt lipsiţi de opţiuni pe piaţa muncii, din cauza problemelor de sănătate. Asta înseamnă dreptate socială.

Mă bucur că am ajuns la acest rezultat în cadrul coaliţiei. Trebuie, ca în aceste zile, să ne putem uita unii la alţii şi să recunoaştem că nu ne este tuturor la fel de greu. De aceea, principiul nostru de guvernare rămâne unul clar: să acordăm sprijin guvernamental mai mare şi cât mai aplicat pentru românii vulnerabili.”, se mai arată în comunicatul de presă remis de liderul social – democrat.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.