Negarea ţintei de vaccinare asumată anterior de Guvern, o minciună sfruntată a premierului Cîţu

Negarea ţintei de vaccinare asumată anterior de Guvern, o minciună sfruntată a premierului Cîţu

PSD consideră că declaraţia prim-ministrului Florin Vasile Cîţu prin care neagă asumarea anterioară a unor ţinte de vaccinare reprezintă o minciună sfruntată şi o fugă penibilă de răspundere în faţa eşecului înregistrat de Guvern în privinţa modului în care a gestionat această campanie.

În mod cert, campania de vaccinare nu ar fi eşuat, dacă premierul Cîţu ar fi ţinut cont de apelul la un "Pact naţional pe sănătate", făcut de preşedintele Marcel Ciolacu în luna noiembrie 2020 sau dacă măcar ar fi dat curs soluţiilor propuse de PSD în urmă cu o lună pentru accelerarea vaccinării, inclusiv în mediul rural, ignorat până atunci de guvernanţi.

PSD îi reaminteşte premierului declaraţiile sale din luna aprilie prin care şantaja populaţia că dacă nu se va vaccina în numărul vizat de guvernanţi nu se va bucura de relaxarea restricţiilor din pandemie. Astfel, în data de 5 aprilie, premierul Cîţu spunea că "până la finalul lunii mai, în cel mai pesimist scenariu să avem aproape 5 milioane de persoane şi într-un scenariu optimist 6,3 milioane de persoane vaccinate". De asemenea, şeful politic al premierului, preşedintele Klaus Iohannis spunea cât se poate de clar, în data de 13 mai, care sunt ţintele de vaccinare: "Ne propunem ca de la 1 iunie să avem 5 milioane de persoane vaccinate, la 1 iulie - 6 milioane, la 1 august - 7 milioane de persoane vaccinate".

Este incalificabil ca prim-ministrul României să mintă în faţă o naţiune întreagă susţinând acum că nu şi-ar fi propus nicio ţintă cantitativă privind vaccinarea. Acesta este încă un motiv serios pentru depunerea şi votarea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului Cîţu.

Toate aceste mistificări, alături de care trebuie menţionat şi plagiatul pe care e construită noua campanie de informare lansată ieri de premier, nu fac decât să erodeze şi mai mult încrederea populaţiei în acţiunile şi mesajele Guvernului privind vaccinarea.

Biroul de presă al PSD

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.