N. Cionoiu: În mediul rural, rata de abandon şcolar a fost de 26% în 2020

N. Cionoiu: În mediul rural, rata de abandon şcolar a fost de 26% în 2020

Senatorul PSD, Nicuşor Cionoiu trage un semnal de alarmă cu privire la abandonul şcolar care a atins cote îngrijorătoare mai cu seamă în mediul rural. În opinia sa, Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă ar fi şansa uriaşă pentru reducerea fenomenului.

„Măsurile PSD pentru susținerea românilor cu venituri mici pentru cumpărarea de alimente de bază și prevenirea abandonului școlar vor putea fi finanțate din fonduri europene.

Sute de copii renunţă la şcoală anual, principalele motive fiind mediul familial și dificultăţile materiale. Pandemia de Covid-19 a accentuat într-un mod alarmant rata abandonului şcolar. Peste 15% din elevii români au renunţat la şcoală în primul an al pandemiei, când cursurile s-au desfăşurat în mare parte online. În mediul rural, rata de abandon şcolar a fost de 26% în 2020, însă avem o problemă majoră, nu numai în comunităţile rurale, ci şi în cele urbane.

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă reprezintă o şansă uriaşă pe care o avem pentru a reduce acest fenomen.

La nivelul ţării noastre a fost adoptat Programul Naţional pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS), care va beneficia de o finanţare de 543 milioane de euro. Acest program este o componentă nerambursabilă din #PNRR. Peste 3.000 de şcoli, considerate cu risc mare de abandon şcolar, vor primi bani pentru a reduce cât mai rapid posibil acest fenomen.

România are nevoie de sprijin și acces la programe de finanțare europeană pentru a face față crizelor multiple cu care ne confruntăm.”, susţine senatorul Nicuşor Cionoiu pe pagina personală de Facebook.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.