M. Ciolacu: Proiectul PSD privind finalizarea hidrocentralelor abandonate a fost adoptat în Parlament

M. Ciolacu: Proiectul PSD privind finalizarea hidrocentralelor abandonate a fost adoptat în Parlament

Liderul PSD, Marcel Ciolacu susţine prin intermediul unui mesaj postat miercuri pe pagina personală de Facebook că proiectul iniţiat şi susţinut de PSD privind finalizarea hidrocentralelor abandonate a fost adoptat în Parlament. E vorba investiţiile de la Răstoliţa şi Valea Jiului, ambele realizate în proporţie de peste 90%.

„Proiectul PSD privind finalizarea hidrocentralelor abandonate a fost adoptat astăzi (n.r. miercuri, 23 martie) în Parlament. Este absolut necesar să creștem rapid capacitatea energetică a României, mai ales a producției de energie ieftină și curată.

România nu își mai poate permite să piardă investiții în energie de sute de milioane de euro, bani publici, în actualul context când deficitul de energie a aruncat toate prețurile în aer.

Acest proiect permite să fie reluate și finalizate următoarele investiții majore:

Răstolița – hidrocentrală realizată în proporție de 92%, pentru care s-au cheltuit peste 200 de milioane de euro și care poate produce lunar peste 9000 MWH;

Valea Jiului – hidrocentralele Bumbești – realizată 90%, Dumitra - realizată 98%, pentru care s-au cheltuit deja peste 155 de milioane de euro și care pot aduce în sistem peste 21.000 de MWH, în fiecare lună.

Peste 300.000 de locuințe ar putea fi alimentate cu energie electrică, tot timpul, prin producția acestor hidrocentrale.

PSD apără românii, USR vrea ca populația și mediul de afaceri românesc să plătească și mai mult la energie! Este singurul motiv pentru care s-au opus, sub aparența falsă a protejării mediului, acestui proiect care va aduce zeci de mii de megawatti lunar în sistemul energetic.

Îi invit să-și facă un call-center la partid și să le explice românilor care nu-și pot plăti facturile care sunt motivele de mediu pentru care ei s-au opus finalizării acestor hidrocentrale. Să le explice românilor cum, de fiecare dată, gândacii, liliecii, urșii și alte animale sunt invocate pentru a bloca orice investiție majoră pentru România!", se arată în mesajul postat de Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.