Marius Dulce: Sunt foarte multe proiecte în derulare

Marius Dulce: Sunt foarte multe proiecte în derulare

Prezent joia trecută în cadrul unei conferințe de presă desfășurate la sediul PSD Călărași, primarul Marius Dulce a trecut, succint, în revistă obiectivele realizate în primii 3 ani de mandat, subliniind că pe lângă proiectele moștenite și aflate într-un stadiu incipient de implementare, actuala administrație a încheiat deja contracte de finanțare în cadrul PNRR de 60 de milioane de euro care trebuie implementate până în 2026.

”În spațiul public se vorbește de proiectele pe care noi, administrația Dulce, le-am implementat. Pentru că ele erau scrise dar n-au fost și puse în practică. Toată lume mă întreabă ce proiecte am accesat noi în acești 3 ani de mandat. Vorbim de proiecte în valoare de 60 de milioane de euro numai pe PNRR pe care trebuie să le implementăm în următorii 2 ani. Am demarat deja proiectul de anvelopare a Școlii 2 din cadrul Colegiului Economic, clădirea situată în strada Grivița.

Nu sunt proiecte multe pentru că încă nu s-au deschis axele pe POR 2021-2027. Pe acest program intenționăm să aducem la Călărași bani europeni, în sumă de 80 de milioane de euro. Socotiți dumneavoastră dacă sunt bani puțini sau mulți. Administrația anterioară a adus proiecte de 40 de milioane de euro în 8 ani de zile, noi, în 3 ani, am semnat proiecte, în valoare de 70 de milioane de euro.”, a spus primarul Marius Dulce care a invocat și contractele semnate și demarate în cadrul PNI Anghel Saligny, ori AFM. Obiectivul strategic este înființarea unui parc fotovoltaic, un prim pas consistent în direcția obținerii independenței din punct de vedere energetic a municipiului.

”În plus, pe PNI Anghel Saligny am adus proiecte care vizează modernizarea infrastructrii rutiere și pietonale în cartierele Mircea Vodă și Măgureni, reabilitarea străzilor Independența, M. Kogălniceanu a B-dului 1 Mai, în valoare de 10 milioane de euro. Sunt bani muli, puțini?

Pe AFM avem contracte încheiate pentru reabilitarea a două blocuri sociale, avem extindere de iluminat public. Și nu ne oprim aici! Vrem să devenim independenți din punct de vedere energetic și de aceea vânăm fiecare axă pentru a realiza un parc fotovoltaic la Călărași. Obiectivul este să reducem cheltuielile cu energia iar cu banii economisiți să finanță și alte proiecte.

Am înțeles, mai nou, că se dezvoltă orașul pe whatsapp. Nu, Călărașiul se dezvoltă cu proiecte reale pe care le implementăm. Am modernizat peste 30 de mii mp de alei și parcări publice și de reședință. Am reabilitat peste 30 de km șosele, intrarea în oraș pe la Tenaris, am reabilitat infrastructură rutieră și pietonală. Și vorbes de străzile Rahova, Plevna, Viitor și nu numai. O să începem și lucrările la intrarea în oraș pe strada Sloboziei. Deci, sunt foarte multe proiecte în derulare. Dar să terminăm cu blamurile și să începem să dăm și soluțiile. Dacă orașul se dezvoltă pe whatsapp, atunci e problema celor care vor să sperie administrația.”, a conchis primarul Marius Dulce.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.