Fl. Minciună: Mitreni are oameni cu credință în Dumnezeu și cu speranța de mai bine. Trebuie să înțelegem că doar împreună putem dezvolta

Fl. Minciună: Mitreni are oameni cu credință în Dumnezeu și cu speranța de mai bine. Trebuie să înțelegem că doar împreună putem dezvolta

Tânărul Florin Minciună și-a propus să candideze la localele din acest an pentru funcția de primar al comunei sale natale, Mitreni. Are 34 de ani, energie și entuziasm cât cuprinde precum și o dorință evidentă de transformare, în bine, a Mitreniului. Care sunt gândurile și intențiile sale, obiectivele propuse, în interviul de mai jos.

Florin Minciună și-a propus să candideze la alegerile locale din acest an la funcția de primar al comunei Mitreni. Prima întrebare care-mi vine în minte: De ce?

Fl. Minciună: Comuna Mitreni are un potențial uriaș de dezvoltare. Din păcate, în ultimii ani acest potențial nu a fost valorificat, candidez pentru că viziunea mea este de a construi o comunitate în care fiecare cetățean să se simte util,  în care copiii noștri au acces la o educație de calitate și vin la școală cu drag, în care tradițiile noastre sunt păstrate și transmise cu mândrie generațiilor viitoare. Vreau să transform Comuna Mitreni într-un loc unde oamenii se simt în siguranță, unde prosperitatea este accesibilă tuturor și unde fiecare voce contează.

Din martie 2022 te ocupi de Santa Clinic, în calitate de manager general. Ce înseamnă acest business pentru tine, pentru localitatea în care-ți desfășori activitatea și care ar fi plusurile pe care ți le conferă o astfel de provocare în bătălia pentru locale?

Fl. Minciună: Santa Clinic m-a învățat că binele făcut oamenilor se întoarce cu multă dragoste din partea lor, mulțumirile pe care pacienții ni le aduc atunci când durerea nu mai există sunt greu de explicat în cuvinte. Localitatea Mitreni beneficiază astăzi de o clinică modernă cu 8 medici specialiști, posibilitatea de a efectua analize medicale, proceduri de fizioterapie si kinetoterapie, decontate de Casa de Sănătate. Munca zilnică la clinică vine cu un singur plus pentru mine în ceea ce privește bătălia pentru locale, dorința de a face cât mai mult bine oamenilor.

Cum ți se pare localitatea? De unde ai porni dacă ai obține mandatul de primar? Ce obiective strategice ți-ai propune pentru ca Mitreniul natal să devină realmente o comunitate demnă de anii pe care-i trăim?

Fl. Minciună: Mitreni este acasă și nimic pe lume nu va schimba asta. Mitreni este poziționată între două păduri și traversată de râul Argeș, Mitreni are oameni cu credință în Dumnezeu și cu speranța de mai bine. Trebuie să înțelegem că doar împreună putem dezvolta, indiferent câte obiective aș avea  eu important este să ne dorim cu toți o schimbare. Poate nu e cunoscut acest fapt, dar Ministerul Turismului a pus pe lista localităților cu potențial turistic ridicat comuna noastră în anul 2018, și din păcate, ceea ce începuse bine a rămas încremenit în timp. Eu îmi propun să fac totul pentru a da viață Mitreniului. Avem potențial, avem oameni pricepuți care merită să fie puși în valoare, avem locuri frumoase care pot fi dezvoltate. Știu că nu e ușor, dar am încredere că așa cum avem exemple în toată țara de primari tineri care au reușit să transforme localitățile pe care le conduc în comunități vizitate și apreciate, putem face și noi asta la Mitreni.

florinminciuna2

Din câte știu , ai coordonat, în calitate de manager, măcar o parte din activitățile desfășurate în cadrul Asociației Grup de Acțiune Locală Colinele Argeșului, cu sediul în Mitreni. Cum e să lucrezi cu reprezentanții autorităților locale, mă refer la proiecte?

Fl. Minciună: A fost o adevărată provocare să lucrez cu reprezentanții autorităților locale, pot spune că am experiență in acest sens,  nu doar la GAL Colinele Argeșului, am lucrat la Federația Națională a Grupurilor de Acțiune Locală și la Ministerul Fondurilor Europene în cadrul cabinetului Secretarului de Stat. Consider că dacă există comunicare, orice proiect poate fi implementat, comunicarea este cea mai importantă.

Florin Minciună nu va fi singur în competița pentru Primărie. Familia, prietenii îți sunt alături. În plus, ai lângă ține și un partid puternic, Partidul Social Democrat, condus de un lider aflat deja la al doilea mandat de președinte al CJ Călărași. Sunt argumente care pot face face diferența în favoarea ta?

Fl. Minciună: Orice argument poate face diferența, sprijinul familiei și al prietenilor este necondiționat.   Partidul din care fac parte este cel mai mare și mai puternic partid din România, pentru un viitor primar acest aspect este foarte important. Doresc să îi multumesc domnului Președinte Iliuță pentru încrederea pe care mi-o acordă și pentru sprijinul oferit încă de la prima noastră discuție. Toate lucrurile pe care le-am semnalat reprezintă argumente foarte puternice în favoarea mea și care pot face diferența pentru că un om susținut este un om care poate face diferența, această diferență care o să se vadă in comuna noastră.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.