D. Coarnă: Susţin proiectul de lege gândit de PSD, plafonarea preţurilor la energie este o soluţie obligatorie, în contextul scumpirilor tot mai mari

D. Coarnă: Susţin proiectul de lege gândit de PSD, plafonarea preţurilor la energie este o soluţie obligatorie, în contextul scumpirilor tot mai mari

Proiect de lege iniţiat de PSD privind plafonarea preţurilor la energie şi gaze. Model românesc vs. model spaniol.

Prin declaraţia politică din 15 septembrie, deputatul Dumitru Coarnă şi-a exprimat susţinerea cu privire la iniţiativa PSD de a demara negocieri pentru susţinerea în Parlament a unui proiect de lege privind plafonarea preţurilor la energie şi gaze pentru o perioadă de un an, o soluţie necesară şi eficientă pentru protejarea populaţiei.

Întrucât Executivul se limitează să constate cum românii primesc facturi exagerate de la distribuitorii de energie şi gaze, PSD a decis să treacă la acţiune şi va folosi toate pârghiile legale pentru adoptarea şi punerea în aplicare a acestui proiect.

“Prin OUG 114/2018, am plafonat preţurile la gaze şi energie, venind în sprijinul cetăţeanului. Însă guvernarea de dreapta a reuşit să anuleze aceste reglementări, generând o majorare nejustificată a preţului la energie şi gaze”, a susţinut deputatul PSD.

“Guvernarea s-a opus constant plafonării preţurilor, refuzând să apeleze la pârghiile legale existente, care îi permit să adopte imediat o asemenea decizie. Guvernul Cîţu e preocupat de răfuieli politice fără importanţă, în loc să găsească soluţii viabile şi să ia măsurile urgente permise de legislaţia existentă pentru a uşura povara imensă a facturilor crescute artificial”, a declarat deputatul.

Este fals că în Uniunea Europeană nu se mai pot plafona preţurile energiei. Vorbim de o altă dezinformare specifică actualei guvernări. O dovedeşte Spania, care tocmai a anunţat public că urmează să ia măsuri pentru reducerea facturilor prin plafonarea preţurilor gazelor naturale.

Spania nu doar că plafonează preţul la gaz, dar, aşa după cum a propus în mod repetat şi PSD, va reduce taxele, determinând astfel companiile furnizoare să participe cu o parte din profiturile realizate la susţinerea consumatorilor. Astfel, redirecţionarea profiturilor de la companiile de utilităţi va fi folosită pentru plafonarea preţurilor gazelor naturale şi reducerea costurilor cu energia pentru consumatori.

Model românesc vs. model spaniol! Care sunt diferenţele majore?

Între timp, în România lucrurile stau diferit! Cert este că circul politic actual şi consecinţele generate de acesta nu vor ţine de cald la iarnă!

“Susţin proiectul de lege gândit de PSD, plafonarea preţurilor la energie este o soluţie obligatorie, în contextul scumpirilor tot mai mari, cu efecte nocive atât la nivelul populaţiei cât şi al economiei. Se impune crearea unui mecanism eficient de plafonare a preţurilor energiei care se activează automat, pe o perioadă limitată de timp, atunci când se înregistrează costuri aberante, cum este cazul în prezent”, a sintetizat deputatul Dumitru Coarnă în finalul declaraţiei sale politice.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.