C. Bîrcă: Consecinţele economice ale circului politic!

C. Bîrcă: Consecinţele economice ale circului politic!
 • Prezenta declarație constituie un puternic semnal de alarmă îndreptat către cei care ar trebui să vegheze la stabilitatea economi a țării.
 • Institutul Nional de Statisti a comunicat recent rata anualăinflaţiei în luna august 2021 comparativ cu luna august 2020 a urcat la 5,3%.
 • Cele mai mari scumpiri au avut loc la energie electrică și gaze. Creșterea prețurilor vine în condiţiile în care mărfurile nealimentare s-au scumpit cu 7,92%, mărfurile alimentare cu 2,7%, iar serviciile cu 2,97%, față de august 2020.
 • Agenția de rating Fitch, ale cărei evaluări sunt luate în calcul de pielfinanciare pe care se împrumută România, arată într-un comunicat ruperea
 • coaliției guvernamentale ar putea întrerupe eforturile de consolidare fiscalăAgenția avertizează lipsa de progres în implementarea reformelor, care influențează creșterea mai rapidă decât așteptările, a datoriei publice, ar putea duce la o decizie negativă privind ratingul de țară.”
  Următoarea revizuire a ratingului suveran al României este programată pe 22 octombrie. Deci: MAXIMĂ URGENȚĂ!
  Euro a atins noi maxime istorice faţă de leu şi este tot mai aproape de pragul de 5 lei la cotaţia oficială a BNR. “Guvernul premierului Cîţu este aproape de colaps. Acest lucru a cântărit atât asupra monedei, cât şi aobligaţiunilor suverane”, arăta o notă a Erste Research, citată de Profit.ro.
  Sunt numai câteva consecințe economice pentru care se impun măsuri rapide și competente. Acest guvern rămas fără majoritate parlamentară nu a fost capabil promoveze reformele necesare în domeniile sănătăţii, salariilor, pensiilor şi justiţiei.
  Ca efect în lanț s-ar putea întârzia şi mai mult aprobarea de către Comisia Europeană a PNRR.Dar pentru Cîțu nu contează! Vom plăti dobândă mai mare la banii pe
  care îi va împrumuta pentru PNDL3. Noi o să plătim, nu el.
  DEPUTAT
  Constantin Bîrcă 

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.