D. Coarnă, despre premierul demis: Cu cât cinism vine și ne spune lucrul ăsta!

D. Coarnă, despre premierul demis: Cu cât cinism vine și ne spune lucrul ăsta!

Deputatul PSD de Călărași, Dumitru Coarnă l-a atacat astăzi pe premierul demis Florin Cîțu după ce miercuri acesta a declarat că PNL şi Guvernul susţin plafonarea preţurilor la energie în România, iar o decizie în acest sens ar urma să fie luată în prima şedinţă de Executiv, după rezolvarea crizei politice.

“Cât cinism poate să fie în mintea unui om care se numește Florin Cîțu. Marți a fost votată moțiunea de cenzură, 281 de voturi pentru, record istoric și vine ieri și spune că o să plafoneze prețurile dacă o să fie numit din nou premier, și cu acele calități și capacități constituționale de a emite ordonanțe de urgență. Cu cât cinism vine și ne spune lucrul ăsta! Desi noi am insistat în mod clar că una din măsuri extrem de vitale pentru România, pentru români este plafonarea prețurilor la energie și gaze.”, a declarat astăzi Coarnă care a mai dezvăluit că furnizorii au achiziționat deja energie la prețul de 200 de MWh și pe care o vor distribui în primele luni ale anului viitor la prețurile de 220, 230 de euro, ceea ce va conduce la dublarea facturilor. “Să vă dau o informație în premieră. Furnizorii de energie deja au achiziționat pentru luna ianuarie 2022, știți la ce preț? La 200 de euro MWh. Asta înseamnă că pe piață o să distribuie la 220, 230 de euro. În ianuarie și februarie 2022! Înseamnă o dublare a prețurilor! Achizițiile au fost deja făcute. Dacă nu se intervine rapid, prin plafonare, lucrurile vor evolua extrem de complicat pentru consumatorii, persoane fizice și juridice. În opinia mea, vulnerabili suntem toți, atât agenții economici cât și persoanele fizice care practic nu-și mai pot plăti facturile..

În al doilea rând, cred că avem o capacitate de producție de 6800 - 7000 de MWh. Înseamnă că în ianuarie, pe un consum maxim, Doamne ferește!, să fim în poziția de a scoate consumatorii din funcțiune pentru că nu avem capacitatea de a furniza energia.”, a conchis deputatul Coarnă.

"Referitor la preţul la energie, am văzut şi evoluţia preţurilor în ultima perioadă şi am luat decizia ca PNL şi Guvernul să susţină plafonarea preţurilor la energie în România. Va fi o decizie luată în prima şedinţă de Guvern după ce se va rezolva criza, deci vom susţine plafonarea preţurilor la energie la preţurile pe care le vedem în această perioadă. De aceea avertizez toate companiile care vor să profite de acest anunţ în perioada următoare (...) că vom folosi plafonarea la preţurile actuale"

Florin Cîțu, premierul demis

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.