C. Bîrcă: Sunt cele mai importante măsuri convenite cu fermierii pentru rezolvarea problemelor ridicate de aceștia

C. Bîrcă: Sunt cele mai importante măsuri convenite cu fermierii pentru rezolvarea problemelor ridicate de aceștia

Deputatul PSD Călărași, Constantin Bîrcă a salutat măsurile luate de Guvernul condus de Marcel Ciolacu care rezolvă în mare parte problemele semnalate în ultima perioadă de fermieri.

“Aprobate miercuri de Guvern, “Creditul fermierului” și “Subvenționarea cu 50% a energiei pentru irigații” sunt cele mai importante măsuri convenite cu fermierii pentru rezolvarea problemelor ridicate de aceștia.

Prin cele două măsuri, premierul Marcel Ciolacu și ministrul PSD al Agriculturii, Florin Barbu, le oferă fermierilor posibilitatea de produce hrană sănătoasă mai ieftină pentru români și de a fi mai competitivi pe piața europeană.

Este o nouă formă de sprijin a Guvernului pentru producătorii români. Fiecare român se poate alătura acestor acțiuni de sprijinire a producției românești, prin cumpărarea produselor românești.

„Cumpără românește” înseamnă a participa la dezvoltarea României: locuri de muncă, dezvoltare economică și, implicit, creșterea nivelului de trai.”, susține liderul social-democrat, Constantin Bîrcă, membru al Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților.

“Creditul fermierului” – cel mai avantajos credit pentru fermier

Fermierii vor putea obține credite cu dobândă fixă de doar 1,95%. Fiecare fermier poate primi 280.000 de euro pentru acoperirea ROBOR pe 5 ani. Guvernul a alocat aproape 165 de milioane de euro pentru această măsură.

„Subvenționarea cu 50% energiei electrice pentru irigații

Guvernul va acoperi 50% din facturile pentru energia electrică utilizată la pompele pentru irigațiile agricole.

Acest sprijin, alături de asigurarea apei gratuite pe canalele principale de irigații, stimulează folosirea sistemelor de irigații pentru obținerea unor producții mai bune.

Celelalte măsuri adoptate de guvern în mai puțin de o lună de la acordul încheiat cu fermierii

- Echivalarea permisului de conducere categoria B cu TR1 precum și înmatricularea utilajelor doar pe baza înregistrării la primărie, fără obligativitatea CIV și ITP.

- Acordarea 100 euro/ha pentru culturile din toamna anului 2022 și 100 de euro/animal pentru crescătorii de vaci de carne. Sprijinul se acordă proporțional și crescătorilor de porci și păsări pe baza unei formule de calcul.

- Actualizarea subvenției la motorină. Astfel, fermierii vor primi pentru anul 2024 subvenție la motorină la valoarea maxim posibilă, respectiv 2 lei/litru! Asta înseamnă carburant pentru agricultură mai ieftin cu 25%!

- Amânarea ratelor fermierilor aflați în dificultate din cauza secetei.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.