C. Bîrcă: E un semn clar că aici, acasă, lucrurile evoluează în direcția bună!

C. Bîrcă: E un semn clar că aici, acasă, lucrurile evoluează în direcția bună!

România a depășit, în 2023, Ungaria la PIB/ cap de locuitor exprimat în standardele puterii de cumpărare, arată estimările publicate de Eurostat, biroul statistic al UE.

Deputatul PSD de Călărași, Constantin Bîrcă a reacționat, susținând pe o rețea de socializare că ”e un semn clar că aici, acasă, lucrurile evoluează în direcția bună!”. Bîrcă subliniază că “investițiile noastre au crescut cu un ritm impresionant de +211% în primele două luni ale anului, față de anul trecut. Deficitul, deși prezent, este o imagine de moment, iar investițiile masive vor echilibra balanța bugetară. Rezultatele se văd: salarii mai bune, dezvoltare accelerată și o convergență reală față de media UE care ne face mândri. Este momentul să recunoaștem că strategia de creștere economică prin investiții nu doar că funcționează, dar ne și poziționează pe hartă ca lideri în dezvoltare. Așadar, să continuăm să investim cu încredere și să ne bucurăm de roadele muncii noastre! Împreună construim o Românie mai prosperă!”

În 2023, produsul intern brut (PIB) pe cap de locuitor, exprimat în standarde de putere de cumpărare, varia între 64% din media UE în Bulgaria și 240% în Luxemburg.

Conform datelor pentru 2023, România se situează la 78% din media UE, în creștere față de anul trecut, și a depășit Ungaria la acest indicator, țara vecină fiind la doar 76%. România se apropie ușor de Polonia (80%).

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.