C. Bîrcă: Dacă PSD nu ar fi intervenit pentru a opri specula la energie și alimente, azi am fi avut o inflație, de 16-17%, nu de 7,4%!

 C. Bîrcă: Dacă PSD nu ar fi intervenit pentru a opri specula la energie și alimente, azi am fi avut o inflație, de 16-17%, nu de 7,4%!

Rata anuală a inflaţiei a urcat în luna ianuarie 2024 la 7,41%, de la 6,61% în decembrie, în condiţiile în care mărfurile alimentare s-au scumpit cu 5,64%, cele nealimentare cu 7,36%, iar serviciile cu 10,91%, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS), publicate miercuri.

Datele prezentate de Institutul Național de Statistică l-au făcut pe deputatul PSD de Călărași, Constantin Bîrcă să susțină “INS a prezentat o variație foarte mică a prețurilor, de circa 1%, care se manifestă la fiecare început de an. Vorbim mai degrabă de o stabilizare a prețurilor. La unele produsele alimentare (făină, ulei, zahăr) prețurile chiar au scăzut puțin în ianuarie.

Este însă important ce a spus Banca Națională în ultima sa ședință, de marți, respectiv că măsurile PSD pentru oprirea creșterii prețurilor la alimente și energie au redus inflația cu 9,76 puncte. Altfel spus, dacă PSD nu ar fi intervenit pentru a opri specula la energie și alimente, azi am fi avut o inflație, de 16-17%, nu de 7,4%! Fără aceste măsuri PSD, prețurile la alimente și la alte produse ar fi fost cu până la 10% mai mari azi, față de cele existente!”

Banca Naţională a României a anunţat la începutul anului că rata anuală a inflaţiei se va mări în prima lună a anului curent şi îşi va relua apoi descreşterea graduală, pe o traiectorie mai joasă decât cea evidenţiată în prognoza pe termen mediu din noiembrie 2023.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.