PNL / “Urăşte” PSD-ul dar “îi iubeşte” pe pesedişti. O fi de râs sau de plans?

PNL / “Urăşte” PSD-ul dar “îi iubeşte” pe pesedişti. O fi de râs sau de plans?

În nenumărate rânduri, Răducu Filipescu n-a ezitat să susţină că „urăşte” PSD, deşi a condus judeţul, în cel puţin 2 ocazii, la braţ cu „Ciuma Roşie”. O formă rară de ipocrizie pe care o vedem, din nefericire, perpetuată şi în prezent, de vreme ce acelaşi distins politician, aflat pe scena politică locală de circa 2 decenii neîntrerupţi, pare să nu aibă vreo problemă cu...pesediştii. Chiar şi cu cei de top. Au contraire!

În ultima conferinţă de presă, senatorul liberal a „şocat” asistenţa susţinând că-l apreciază pe fostul lider PSD Călăraşi, Ciprian Pandea pentru calităţile sale, cu precădere politice şi i-a făcut chiar şi o invitaţie de a intra în PNL. Iar dacă acesta se gândeşte s-o onoreze şi nu va veni cu mâna goală, atunci va primi şi un premiu. Adică ar putea intra chiar şi în boardul partidului, probabil, ca vicepreşedinte. „Ciprian Pandea ar înclina să vină către PNL. Pandea nu e o persoană pe care s-o dai la o parte, e un activist foarte bun, a fost şef de organizaţie judeţeană, are relaţii foarte bune cu toţii primarii şi cu ai noştri şi cu cei din PSD. Dacă vine singur, va veni ca simplu membru de partid dar dacă vine cu o echipă mai completă se poate discuta şi o poziţie, o funcţie pe care s-o primească în PNL”, sunt vorbele lui Filipescu, surprinse în cotidianul www.obiectiv-online.ro. Serios? Pandea „ar înclina să vină către PNL”? Umilitor!

Pe persoană fizică, observ că Filipescu pare să fi devenit colecţionar de...inamici politici. Între 2016 şi 2018, cei doi se aflau pe poziţii antagonice iar acum îi face pur şi simplu „ochi dulci” rivalului de odinioară. Filipescu e un cuceritor prin definiţie, stăpânind arta seducţiei la perfecţie. Tot aşa a procedat şi în 2011 când i-a adus în PNL pe Valentin Deculescu, Alina Jipa şi Marian Drăgan, oameni care cu câteva luni înainte duceau o luptă pe viaţă şi pe moarte cu „colegii” lor din propriul partid pentru şefia PSD Călăraşi. Deh, fiecare cu fetişurile lui!

Dacă n-ar fi de plâns, ar fi sigur de râs. Şi viceversa!

Poate din cauza „aroganţei” pe care n-o mai poate ţine în frâu, Filipescu, după această declaraţie, arată că a dat doi bani nu doar pe eforturile depuse de zeci, sute de „anonimi” din PNL care au mărşăluit, în schimbul unor promisiuni deşarte, anul acesta pe străzile şi uliţele judeţului ca să-i convingă pe călărăşeni cât de nociv este PSD-ul şi cât de capabil e PNL să construiască o României normală, educată, desigur fără penali în funcţii ci şi pe ultima „directivă” trasată chiar de şeful partidului, Ludovic Orban care sublinia prin intermediul unei postări pe Facebook-ul partidului, pe 13 august, că „Nu primim pe nimeni de la PSD!”. Aşadar sfidare pe faţă pentru întreaga suflare liberală! De la primul, până la ultimul!

Pe de altă parte, aceeaşi logică îi joacă mari feste ilustrului baron de Călăraşi. Dar dacă interesu’ o cere…De vreo 2 ani, s-a tot străduit, în toate felurile, să-l facă pachet pe Iliuţă la PSD, demonizându-l zi lumină pentru faptul că inamicul său de moarte mai discuta cu pesediştii, iar el, „creatorul”, „unicatul” nu s-a izbit de nicio oprelişte, nu doar să se întâlnească pe ici, pe colo cu câte un fost lider de marcă al PSD Călăraşi, ci chiar să-l şi invite pe cel care şi-a construit cu migală, de mic, cariera politică în partidul pe care tatăl său îl slujeşte de vreo 30 de ani, să semneze o adeziune. Pe ce să dăm vina?

Filipescu ştie prea bine că Ciprian Pandea nu va accepta niciodată un astfel de “târg”, deşi a avut grijă să fie văzut cu el într-o cârciumă de lângă Călăraşi cu toate că se puteau întâlni, fără să ştie nimeni, şi în Bucureşti. Şi ca să-l discrediteze până la capăt, a împrăştiat şi conţinutul ofertei pe care i-a făcut-o!

Oricum, o astfel de declaraţie, de genul celei de mai sus, seamănă, mai degrabă, cu o găleată plină de zoaie pe care Filipescu a folosit-o fără nicio reţinere. Pentru că decât să te laude Filipescu, mai bine…

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.