PNL / Pe scenă, Filipescu şi Iliuţă. Dar Drăgulin?

PNL sarbatoriA fost, realmente, o frenezie de nedescris în weekendul precedent în vreo 3 localităţi din judeţ, conduse de primari liberali. La Vîlcelele, Jegălia şi Chirnogi, preţ de 2 zile, lideri locali şi naţionali ai PNL s-au urcat pe scenele special amenajate, făcând adevărate băi de mulţime în rândul localnicilor. Invitatul suprem care a dat curs invitaţiei a fost chiar Ludovic Orban, noul preşedinte al partidului revenind astfel în judeţ pentru un mic, o bere, un like şi chiar o ...cântare, după nici o lună. Semn că s-a simţit bine la Călăraşi iar „prietenia” cu Vasile Iliuţă începe să se consolideze!

Am văzut la Jegălia şi la Chirnogi şi alţi „grei” ai partidului şi mă refer aici la liderul senatorilor, Iulian Dumitrescu şi Dan Motreanu, ambii foşti parlamentari de Călăraşi. Oameni extrem de importanţi care au pus umărul în ultimii ani la dezvoltarea organizaţiei judeţene.

Marele absent a fost însă noul preşedinte al organizaţiei judeţene Dan Drăgulin. Primarul municipiului reşedinţă de judeţ a preferat să-şi facă weekendul în familie, fiind pur şi simplu eclipsat de cei doi „grei” ai organizaţiei, Vasile Iliuţă, boss-ul judeţului şi Răducu Filipescu, fostul boss al judeţului, care n-au ezitat să facă un adevărat tur de forţă străbătând judeţul de la un capăt la altul. Şi amândoi şi-au tras partea leului, poate nu în proporţii egale. Cu nimic s-a ales, în schimb, Drăgulin. Nu ştiu dacă absenţa sa, motivată sau nu, a generat niscaiva grimase lui Orban ori Dumitrescu. Până la urma urmei, orice „pasăre” pe limba ei piere. Dar e limpede, că o astfel de atitudine nu va rămâne netaxată!

Şi în raport cu adversarii politici, Drăgulin a cam dat-o în bară. Vineri, liderul PSD, Ciprian Pandea l-a taxat destul de dur după ironiile „mărunte”, lansate în urmă cu vreo 2 săptămâni la adresa social – democraţilor spunând despre aceştia că „s-au pozat cu banii pe burtă”, după publicarea listei cu proiectele câştigate de autorităţile locale ce vor fi implementate prin PNDL 2. Limbajul necivilizat, ba chiar suburban n-are cum să facă cinste unui lider judeţean de partid cu veleităţi de cadru universitar.

După nici 3 luni de la câştigarea mandatului de preşedinte al PNL Călăraşi, într-o competiţie în care a candidat de unul singur, Dan Drăgulin pare să fi ajuns într-un punct mort. Nu mai are nici entuziasm şi nici forţă. Remarc cu regret că dumnealui nu-i place să facă nici administraţie dar nici politică. După primul an din cel de-al doilea mandat, Drăgulin are la îndemână mai degrabă scuze decât realizări. În plan politic, ştie prea bine că funcţia de preşedinte n-a fost câştigată ci „primită” în dar de la Centru în urma unor negocieri purtate în spatele uşilor închise. La care culmea!, au contribuit din plin o parte din cei menţionaţi mai sus! Cred că o competiţie deschisă cu Vasile Iliuţă, de pildă, ar fi generat multe bătăi de cap nu doar lui ci şi vechilor liberali.

Noua funcţie de la partid i-a cam topit modestia de altădată, prin mintea sa încolţind şi ceva gânduri „europarlamentare”. Cel puţin aşa se vorbeşte prin partid. Altfel spus, ar cam vrea să intre în posesia acelui „wild – card” oferit de conducerea centrală a partidului organizaţiei de la Călăraşi pentru performanţele politice bune obţinute în ultimii ani şi să devină candidat pentru Bruxelles. Chiar aşa? Oricum, ar avea de luat nişte cursuri de limbă franceză. Şi are de unde să le ia!

Prins ca într-o menghină între Filipescu şi Iliuţă, Dan Drăgulin lasă impresia că a cam terminat benzina deşi cursa abia a început. Alegerile interne s-au terminat, nu şi nemulţumirile. După ce candidaţii susţinuţi de partid au pierdut la pas alegerile locale de la Lehliu Gară şi Unirea, Drăgulin a rămas să se revanşeze în 2019 şi 2020 când vor avea loc nu mai puţin de 4 probe electorale de foc. Dar cu cine şi cu ce?! Prestaţia sa precară ca lider politic judeţean începe să fie resimţită de şi mai mulţi membri. De top şi nu numai!

Prevalându-se de o presupusă calitate, aceea de factor de echilibru între Filipescu şi Iliuţă, Drăgulin riscă să-şi rupă viitorul politic făcând acest balans între ei. Iar asta nu mai impresionează pe nimeni. Poate doar pe singurii săi susţinători, Camelia Croitoru şi Valentin Deculescu, oameni pe care, probabil, şi i-ar dori din 2020 la cârma Primăriei Călăraşi. Iar dumnealui, de acolo de la Bruxelles le va aduce şi fonduri europene cu care să mai asfalteze oraşul ori să repare pieţele Centrală şi Big, două simboluri ale neputinţei mandatelor sale de până acum.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.