PNL / A ales să fie “păpuşar” decât “luptător”!

PNL / A ales să fie “păpuşar” decât “luptător”!

Ca să fim corecţi până la capăt, liberalii, ăia puţinii prezenţi la lucrările BPJ, desfăşurate joi după-amiază, n-au decis nimic. Ei doar au luat la cunoştinţă de faptul că Valentin Barbu va fi candidatul partidului pentru şefia Consiliului Judeţean, nominalizare „negociată”, la Centru, de Filipescu şi Drăgulin cu Ludovic Orban.

M-aşteptam totuşi ca finalmente, Răducu Filipescu să fie cel care-şi asumă o astfel de responsabilitate majoră aşa cum a procedat la Prahova, Iulian Dumitrescu. Ditamai primvicepreşedintele partidului capabil chiar să conducă şi un guvern, a ales, în beneficiul partidului, desigur, să se dea jos din ”ceruri” şi să lupte de-acolo jos de la „la firul ierbii” cu inamicii de la PSD şi nu numai, pentru şefia CJ Prahova. Cât e Prahova de mare, nu-i cât România, nu?

Dacă senatorul Dumitrescu n-a avut nicio reţinere anunţând încă din 7 februarie pe pagina personală de Facebook că “mi-am exprimat intenția de a candida pentru președinția Consiliului Județean Prahova”, senatorul nostru, adică Filipescu a ales rolul de “păpuşar”, în loc de “luptător”, urmând să dea “reprezentaţii” prin localităţile judeţului că noile sale “păpuşi”, Valentin Barbu şi Ciprian Pandea. De altfel, doi oameni politici serioşi, cu scaun la cap care ar fi putut avea un cuvânt greu de spus prin administraţia publică locală şi fără să fie “susţinuţi” de Filipescu.

Pe primul nădăjduieşte să-l facă preşedinte de CJ ca să câştige definitiv bătălia asta cu Iliuţă care nu-i dă linişte nici măcar atunci când doarme. De altfel e greu de descris în cuvinte ura pe care o poartă faţă de un (ex) coleg care culmea!, l-a ajutat să să umfle în pene cu nişte rezultate la care nici măcar nu visa, în 2016, la locale.

De ce a fugit, totuşi, această valoare liberală planetară din faţa unui astfel de misiuni imposibile? Pentru că şi-a dat seama c-o să piardă într-o manieră jenantă riscând să ducă partidul pe care l-a creat în groapa politicii locale. Şi atunci, îi e mai comod să dea vine pe oricine, mai puţin pe sine însuşi! În plus se simte ca peştele în apă când “atacă” pe la spate utilizând tot arsenalul de înjurături care mai de care mai monstruoase de care dispune. Dacă ar fi fost el în prim plan, ar fi trebuit să se mai oprească din când în când şi să se mai apere sau să ofere vreo explicaţie. Asa, e mai simplu!

Pe de altă parte, ştie prea bine că oricâtă vitamină ar băga de-acum încolo în noul candidat, nu-I suficient, din cauza timpului prea scurt. Chiar şi “aducerea” lui Ciprian Pandea în partid, nu asigură succesul. Dar aici e o altă discuţie.

Revenirea sa în prim plan nu e întâmplătoare. Omu’ nu vrea sub nicio formă să părăsească linia întâi a partidului cerşind probabil o nouă nominalizare pentru Senat, şi-n loc să facă un pas în spate sau în lateral măcar, continuă să livreze „gulgute” cu sacu’ unor indivizi săraci cu duhu’, dar dependenţi de un „tătuc” care nu i-a lăsat să moară de foame dar nici să devină „pese” grele în partid.

La final, adică mai la vară, sunt convins doar Barbu şi Drăgulin „vor achita” nota de plată dacă partidul iese în pierdere. Alegerile locale din vară sunt de fapt pentru „eliminarea” lui Iliuţă şi nu pentru „victoria” lui Barbu&PNL.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.