Cocoş la început de an, mieluşel la sfârşitul lui!

Cocoş la început de an, mieluşel la sfârşitul lui!

În urmă cu aproape un an senatorul PNL, Răducu Filipescu critica la greu bugetul de stat despre care spunea prin intermediul unui comunicat de presă că „Se prefigurează a fi un buget dezastruos. Este un buget pur politic. În sensul în care sume foarte mari sunt la îndemâna oamenilor politici. Este un buget pur și simplu politic. (…) Cel mai prost buget pe care l-a avut vreodată România. Niciodată nu am avut un buget care să fie atât de sensibil. Eu cred că mai departe de luna septembrie nu e finanțare. Este un buget mincinos. Au ajuns atât de departe pentru că sunt foarte slabi financiari, nu mai au bani și trec dintr-o minciună în alta. E un buget catastrofal care sper eu să nu treacă sau dacă trece să treacă puternic corectat.” Venise apocalipsa. Mare nenorocire!

Ba chiar s-a umflat şi în pene subliniind că vine cu câteva amendamente importante pentru județul Călărași( între noi fie vorba i-a pus pe Drăgulin şi Iliuţă să-i spună câte ceva ca să dea bine în Parlament!), solicitând 196,46 milioane lei pentru investiții ale Consiliului Județean Călărași (81,97 milioane lei pentru construcția unui corp nou la Spitalul Județean de Urgență Călărași, 30,7 milioane lei pentru reabilitarea Palatului Prefecturii și 83,78 milioane lei pentru portul turistic de agrement pe brațul Borcea) și 25,77 milioane lei pentru obiective ale Primăriei Municipiului Călărași (15,17 milioane lei pentru modernizarea străzii Varianta Nord, și 10,59 milioane lei pentru reabilitarea și modernizarea străzii Grivița)

La cât de vocal era la începutul anului 2019 când era în Opoziţie atât de tăcut a fost spre finalul anului când a ajuns la Putere. Acelaşi senator Filipescu n-a mai scos nici măcar un sughiţ despre bugetul pe 2020 adoptat de colegii săi de partid pur şi simplu prin asumarea răspunderii şi nu prin dezbatere parlamentară aşa cum se întâmplă în orice ţară civilizată de pe Glob. În plus, n-a mai avut curajul să depună fie şi un singur amendament care să vină nu-i aşa?, în sprijinul dezvoltării judeţului Călăraşi. Gata, judeţul nu mai are nicio problemă de când a venit Şică la guvernare?

Democratul de ieri s-a transformat peste noapte într-un politruc de duzină pe care-l veţi vedea din nou pe stradă alături de alţi buni conducători cerşind ca milogii voturile voastre necesare şi suficiente care să-i asigure „perenitatea” la butoane.

Lăsaţi naibii ipocrizia şi bătaia de joc şi puneţi osu’ la treabă pentru judeţul ăsta pe care-l călăriţi politic din 2004 încoace şi care v-a adus atâtea satisfacţii, mai ales personale!

Iată mai jos şi conţinutul integral al comunicatului de presă transmis pe 11 februarie 2019

„Senatorul Filipescu cere bani pentru drumuri, Spitalul Călărași și reabilitarea Palatului Prefecturii

Adoptarea bugetului pe anul 2019 continuă să fie un subiect nu numai de discuție ci și de îngrijorare pentru reprezentanții administrației locale. Senatorul PNL, Răducu Filipescu, crede că avem în față un buget prin care PSD încearcă să controleze voturile pentru alegerile din acest an:

„Se prefigurează a fi un buget dezastruos. Este un buget pur politic. În sensul în care sume foarte mari sunt la îndemâna oamenilor politici. Este un buget pur și simplu politic. De ce este construit bugetul în acest fel?

Pentru că este un an electoral, avem alegerile europarlamentare și pentru președinție, pe care partidul de guvernământ vrea să le câștige.

Bugetul nu este dezastruos numai pentru că este politic. Ci și pentru că aruncă tot ce înseamnă asistență socială în capul primarilor. Bugetele locale sunt deja construite pe un deficit. Bani contra voturi. Cam așa merge. Așa vede PSD bugetul. Nu ne dați voturi nouă, nu vedeți banii. Este un buget al subdezvoltării.”

Senatorul Filipescu spune că avem în față un record trist: “Cel mai prost buget pe care l-a avut vreodată România. Niciodată nu am avut un buget care să fie atât de sensibil. Eu cred că mai departe de luna septembrie nu e finanțare. Este un buget mincinos. Au ajuns atât de departe pentru că sunt foarte slabi financiari, nu mai au bani și trec dintr-o minciună în alta. E un buget catastrofal care sper eu să nu treacă sau dacă trece să treacă puternic corectat.”

Bani pentru județul Călărași

Răducu Filipescu vine cu câteva amendamente importante pentru județul Călărași, la bugetul național de anul acesta. Senatorul liberal solicită 196,46 milioane lei pentru investiții ale Consiliului Județean Călărași și 25,77 milioane lei pentru obiective ale Primăriei Municipiului Călărași.

Concret, Filipescu cere de la bugetul național 81,97 milioane lei pentru construcția unui corp nou la Spitalul Județean de Urgență Călărași, 30,7 milioane lei pentru reabilitarea Palatului Prefecturii și 83,78 milioane lei pentru portul turistic de agrement pe brațul Borcea.

În ceea ce privește susținerea investițiilor necesare în municipiul Călărași, senatorul Răducu Filipescu a solicitat, într-un amendament la Bugetul Național, 15,17 milioane lei pentru modernizarea străzii Varianta Nord, și 10,59 milioane lei pentru reabilitarea și modernizarea străzii Grivița.”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.