L. State: ALDE nu va intra la guvernare alături de PNL

L. State: ALDE nu va intra la guvernare alături de PNL

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat, duminică, în cadrul emisiunii ”Dosar de politician”, că nu vede PNL stând umăr la umăr, într-un viitor guvern, alături de cei din ALDE sau Pro România. ”Eu am spus clar că nu văd PNL stând la masa guvernamentală, într-un eventual cabinet, alături de cei din ALDE și din Pro România. Continui să cred acest lucru. (...) Stăm de vorbă cu ei pentru trântirea Guvernului, dar nu-i primim într-un eventual cabinet, la asta am făcut referire când am spus că PNL, eu nu vrem să stăm la masă cu domnul Tăriceanu și domnul Tudose într-un eventual cabinet”, a declarat europarlamentarul liberal.

Întrebat cum vor guverna cei de la PNL în aceste condiții, Rareș Bogdan a răspuns: ”Vom guverna PNL și celelalte forțe de opoziție: PMP-ul domnului Băsescu și al domnului Tomac, USR-ul, care sper să-și asuma responsabilitatea unei guvernări, și sprijiniți din Parlament. Nu mai putem continua așa. Dacă o să rămânem în formula actuală sau gândim un guvern de uniune națională suntem pierduți”.

Declaraţiile lui Rareş Bogdan n-au rămas netaxate. “ALDE nu va intra la guvernare alături de PNL. Acest lucru este clar. Problema este că PNL și USR fug de guvernare. Se tot ascund în spatele ideii de alegeri anticipate, când și ei sunt conștienți că un asemenea scenariu este greu de realizat.”  subliniat pentru www.arenamedia.ro vicepreşedintele ALDE Călăraşi, Laurenţiu State care a mai adăugat “De asemenea, am mai observat că nu au program de guvernare, iar măsurile cu care vin provoacă frică la nivelul populației.”