State: ALDE va susţine moţiunea de cenzură dacă ne vor fi prezentaţi paşii următori cum ar fi programul de guvernare şi echipa guvernamentală  

State: ALDE va susţine moţiunea de cenzură dacă ne vor fi prezentaţi paşii următori cum ar fi programul de guvernare şi echipa guvernamentală  

Liberalii au discutat cu președintele Klaus Iohannis ca moțiunea de cenzură să fie depusă în ultima săptămână a lunii septembrie sau în primele zile ale lui octombrie, când campania electorală va fi în toi, fiind așteptate răspunsuri concrete din partea lui Victor Ponta.

Moțiunea nu are în acest moment decât un răspuns de principiu, nu și un angajament concret din partea formațiunii conduse de Victor Ponta, potrivit unor surse politice apropiate discuțiilor. Celelalte partide, cu excepția PSD, și a jumătate din grupul minorităților din Camera Deputaților, sunt de acord cu susținerea moțiunii de cenzură.

“ALDE va susţine moţiunea de cenzură dacă ne vor fi prezentaţi paşii următori cum ar fi programul de guvernare şi echipa guvernamentală.” a precizat pentru www.arenamedia.ro vicepreşedintele ALDE Călăraşi, Laurenţiu State care a mai adăugat “Momentan este vorba de o discuție exploratorie cu cei din PNL și așteptăm să vedem care este și pasul doi. După aceste discuţii vom decide în forurile de conducere poziţia ALDE. Aşa cum arată lucrurile acum, doamna Dăncilă se fereşte cu orice preţ să vină în faţa Parlamentului pentru explicaţii, deşi Parlamentul este, conform Constituţiei, forul în faţa căruia Guvernul este obligat să dea explicaţii. Dacă doamna prim mnistru evită să facă acest pas prin prezentarea unui Guvern restructurat, fără ALDE, atunci moţiunea de cenzură o va obliga să se prezinte să dea explicaţii Parlamentului. Şi atunci vom vedea exact dacă premierul şi acest Guvern ciuntit mai pot continua sau nu.”

Președintele PNL, Ludovic Orban, a spus la Digi24 că negociază în continuare cu partidele din opoziție pentru a obține garanția că moțiunea de cenzură va trece. El spune că cei care nu votează moțiunea se poziționează de partea guvernului.

Orban a declarat că în prezent PSD nu mai are majoritate în Legislativ, precizând că numărul aleşilor care s-au declarat în opoziţie este de 241, chiar 243, dacă sunt luaţi în calcul şi independenţii. Preşedintele PNL a adăugat că vor fi negocieri şi săptămâna aceasta pentru moţiune.