ALDE / L. State: În toate privinţele, România a dovedit că este pregătită sa adere la Spaţiul Schengen

ALDE / L. State: În toate privinţele, România a dovedit că este pregătită sa adere la Spaţiul Schengen

Plenul Parlamentului European a adoptat marţi, la Strasbourg, o rezoluţie prin care solicită admiterea imediată a României şi Bulgariei în spaţiul Schengen de liberă circulaţie. Rezoluţia a fost aprobată cu 514 de voturi pentru, 107 împotrivă şi 38 de abţineri. “Parlamentul European reconfirmă îndeplinirea în totalitate a condiţiilor de aderare la Schengen de către ţara noastră. În toate privinţele, România a dovedit că este pregătită să adere la Spaţiul Schengen. Din păcate, votul în acest caz este unul strict politic şi în funcţie de interesele fiecărui stat.” e de părere liderul interimar al organizaţiei judeţene ALDE Călăraşi, consilierul judeţean, Laurenţiu State care a mai adăugat “Inevitabil există îndoiala că acest apel reînnoit, în termenii în care a fost formulat, va fi auzit şi implementat. Lipsa de consens la nivelul Consiliului UE cu privire la această temă afectează negativ o decizie în privinţa României, dar, din păcate, pune în pericol şi credibilitatea UE şi erodează continuu sprijinul cetăţenilor pentru politicile comune ale Uniunii.”

Rezoluţia adoptată marţi se bazează pe un raport realizat de europarlamentarul bulgar Serghei Stanişev (Grupul Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor - S&D), în care el aduce critici Consiliului UE pentru că nu a permis aderarea României şi Bulgariei la Schengen.

El a mai afirmat că sunt "nedrepte" încercările de a cupla extinderea Schengen prin aderarea României şi Bulgariei de Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) al Comisiei Europene pentru monitorizarea progreselor celor două ţări în lupta împotriva corupţiei şi combaterea crimei organizate.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.