L. State: Proiectul „Agenda Viitorului” îşi propune să contribuie cu soluţii viabile la provocările cu care se confruntă ţara noastră

L. State: Proiectul „Agenda Viitorului” îşi propune să contribuie cu soluţii viabile la provocările cu care se confruntă ţara noastră

Pe 7 decembrie, la Bucureşti, în Sala Rapsodia a Hotelului Intercontinental a avut loc sesiunea de comunicări „Agenda Viitorului”, proiect multianual organizat de de Institutul de Studii Liberale în coperare cu Fundaţia Friedrich Naumann pentru Libertate, având ca obiectiv central elaborarea şi dezvoltarea unei viziuni privind viitorul României. La acest eveniment a participat şi liderul interimar ALDE Călăraşi, consilierul judeţean, Laurenţiu State. „Prima temă abordată în cadrul primei sesiuni de dezbateri s-a referit la Consecinţele modificărilor climatice şi a fost susţinută de preşedintele Societăţii Meteorologice Române, Sandu Ion, viceprim – ministrul, Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului, deputatul ALDE, Andrei Gerea, fost ministru al Energiei şi Eduard Dumitraşcu, preşedintele Asociaţiei Române pentru Smart City. Discuţiile au fost extrem de intresante şi au abordat o gamă largă de probleme începând cu reciclarea gunoiului menajer, colectarea selectivî a gunoiului, calitatea apei, protejarea apelor, încălzirea globală, cu consecinţe nebănuite şi asupra ţării noastre în perioada viitoare. S-a vorbit de asemenea de tipirile de energie neconvenţionale, de utilitatea perdelor forestire care să fie plantate pe marginea drumurilor sau de investiile majore care s-au făcut în Olanda pentru construirea de piste pentru biciclişti sau în alte ţări europene pentru construirea şi utilizarea automobilelor electrice. Consider că a fost o acţiune fructuoasă în care s-au tras multe semnale de alarmă pe chestiuni care ne interesează” a declarat pentru www.arenamedia.ro Laurenţiu State care a mai adăugat „La nivel local, regional sau global se pot observa o serie de factori care generează vulnerabilităţi dar şi oportunităţi. Aceste schimbări sunt provocate în mare măsură de globalizarea sistemului economic, de dezvoltarea rapidă a ştiinţei şi tehnologiei, de mobilitatea populaţiei, precum şi de accesul tot mai rapid la informaţie şi cunoaştere. Din acest punct de vedere, spuneau interlocutorii noştri, România se confruntă cu o problemă majoră privind finanţarea actului de cercetare, în acest moment ca şi inexistent din pricina resurselor financiare precare alocate.”

State a mai susţinut că, în acest sens, se impune cu celeritate „identificarea unor strategii de dezvoltare pe termen mediu şi lung precum şi racordarea societăţii la noile realităţi.”

În cadrul aceleiaşi acţiuni au mai avut loc dezbateri privind Mediul internaţional de cooperare şi securitate, Provocările şi oportunităţile societăţii digitale şi Mobilitatea urbană, oportunităţi şi provocări.

Pentru 2018, proiectul „Agenda Viitorului” îşi propune să continue în acelasşi mod construirea unei viziuni pentru România anului 2030, introducând o componentă europeană. Proiectul va culmina cu organizarea unei conferinţe internaţionale de nivel înalt pentru a adapta noile realităţi ale României la dinamica politicilor Uniunii Europene, susţin iniţiatorii acţiunii.

ISL1

ISL2

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.