V. Nedelcu: Astăzi a fost instaurată legea în Consiliul județean Călărași

V. Nedelcu: Astăzi a fost instaurată legea în Consiliul județean Călărași

Consilierul judeţean, Vasile Nedelcu, a participat astăzi la lucrările şedinţei ordinare convocate în baza Hotărârii 133, adoptată sâmbăta trecută dar atacată în instanţă de prefectul Marian Stoica, susţinând prin intermediul unui mesaj postat pe contul personal de facebook că „astăzi a fost instaurată legea în Consiliul Judeţean.” Consilierul judeţean PNL nu l-a menjat nici pe reprezentantul Guvernului în teritoriu căruia i-a reamintit că un prefect „ar trebui să fie echidistant şi apolitic”

“Astăzi, în ședință ordinară, convocată legal de majoritatea consilierilor județeni în funcție, a fost instaurată legea în Consiliul județean Călărași.

Consilierii județeni care au dorit acest lucru și au fost de bună credință, au participat  la ședința ordinară aprobată legal prin ședință extraordinară în data de 12 09 2020.

Interventia în forță, pe ultima sută de metri a Instituției Prefectului, de a opri desfășurarea acesteia, atacând-o în Contenciosul administrativ, nu a făcut decât să arate călărășenilor,  disperarea unora de a călca pe cadavre  pentru acapararea puterii cu orice preț, forțându-i mâna și unui prefect care ar trebui să fie echidistant si  apolitic.

Abuzul de putere și exercitarea cu rea credință a unei funcții publice sunt pedepsite de lege și cred că aici legea trebuie în mod serios aplicată.

Din moment ce atât, legea 215/ 2001, a administrației publice locale cât și noul Cod administrativ, prevăd că "în cazul suspendării președintelui Consiliului județean, consilierii județeni aleg prin vot secret un nou președinte cu majoritatea consilierilor în funcție", ce-i așa de greu de inteles?

Dar cine să înțeleagă dacă toți, începând cu prefectul județului și până hăt sus de tot au orbul găinilor când vine vorba de putere.

Așa-i când toți care au venit la guvernare, din '90 și până azi,  s-au agățat de funcțiile publice cu dinții si au crezut că "împărătesc" lumea.

Și iată, tot astăzi s-a reușit aprobarea rectificări bugetului Consiliului județean pentru plata celor 800 salariați ai DGSAPC precum si alte proiecte de hotărâri de interes județean.

Politica în interesul cetățeanului, nu a unui grup de interese a fost deviza noastră!” a scris pe Facebook Vasile Nedelcu. Alţi liberali care au participat vinery la lucrările şedinţei ordinare de plen sunt Anton Magearu, Ovidiu Benea, Titu Ana şi Violeta Pascu.