Traseismul politic, plătit cu bani grei de la buget!

Traseismul politic, plătit cu bani grei de la buget!

Campioni ai luptei contra migrației politice când erau în Opoziție, liberalii pun preț acum pe această practică. Dau bani de la bugetul de stat, potrivit unui amendament depus de Pro România, adoptat odată cu angajarea răspunderii pe buget. Mai mult, subvențiile cresc pentru partidele care au deschis ușile traseiştilor politici.

Partidele primeau anual subvenții de la stat în funcție de mandatele de senatori și deputați, câștigate la ultimele alegeri. Acum se ia în calcul numărul de mandate deținute la începutul acestui an de fiecare partid.

În plus, poate primi finanțare de peste 2 milioane de euro și un partid care nu a participat la ultimele alegeri dar are aleși plecați din alte partide.

De la preluarea guvernării, PNL a atras 12 parlamentari de la PSD, ALDE și Pro România. Social democrații au pierdut 23 de aleși iar ALDE și PMP au rămas fără grupuri la Senat, în urmă migrației politice. Liberalii se pierd acum în explicații.

Partenerii din Parlament vorbesc despre un precedent periculos iar cei din PSD critică aceste măsuri.

Subvențiile acordate partidelor parlamentare au fost mereu subiect de controverse. Se analiza cândva eliminarea lor pe motiv că ar crea un monopol al partidelor existente. S-a întâmplat total invers.

De la un milion de euro în 2008, subvențiile au ajuns la 37 de milioane de euro în timpul ultimului guvern PSD. Acum Orban le reduce cu 30%.

Sursa www.tvr.ro