PRO România | Lumină din lumina Învierii, ediţia a XVI-a, eveniment promovat de consilierul județean, Răzvan Meseșeanu

PRO România | Lumină din lumina Învierii, ediţia a XVI-a, eveniment promovat de consilierul județean, Răzvan Meseșeanu

Pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare desfăşurată luni, 26 aprilie s-a aflat şi Hotărârea privind aprobarea organizării şi desfăşurării evenimentului „Lumină din lumina Învierii”, ediţia a XVI-a. Iniţiată de consilierul judeţean PRO România, Răzvan Meseşeanu, Hotărârea a fost adoptată în plenul Consiliul Judeţean.

Evenimentul, organizat de Centrul Judeţean de Creaţie şi Cultură Călăraşi, în parteneriat cu Protoieria Municipiului Olteniţa, constă în organizarea unei expoziţii de icoane, ouă încondeiate şi ornamente de Paşti realizate de elevi din clasele I – XII.

„Manifestarea care se va desfăşura sub forma unui concurs va debuta în prima duminică de după Paşte. Exponatele vor fi prezentate, după slujbă, publicului la Biserica Sf. Nicolae din Olteniţa, urmând apoi să fie expuse toată luna mai în sala de expoziţii a Protoieriei Olteniţa. I-am propus părintelui protopop dr. Marian Necula ca după data de 30 mai când va avea loc şi festivitatea de premiere să aducem exponatele la Călăraşi ca să fie expuse în foaierul Consiliului Judeţean astfel încât şi călărăşenii din acest colţ al judeţului să le poată admira, propunere cu care a fost de acord.. Vor putea expune copii şi adolescenţi cu vârsta cuprinsă între 7 şi 18 ani, concursul derulându-se pe 3 categorii de vârstă. Totul se va derula, desigur, cu respectarea măsurilor de siguranţă impuse de Covid.”, a precizat iniţiatorul Hotărârii, Răzvan Meseşeanu.