PMP | PNRR, un eşec pentru IMM-uri

PMP | PNRR, un eşec pentru IMM-uri

Partidul Mişcarea Populară susţine că PNRR se dovedeşte a fi un eşec lamentabil pentru firmele româneşti. Specialiştii din economie atrag atenţia asupra concepţiei total greşite privind construcţia financiară a Planul Naţional pentru Redresare şi Rezilienţă, gândite de Guvernul Cîţu, pentru relansarea IMM-urilor.

După ce actuala coaliţie a dat-o în bară cu măsurile financiare pentru salvarea micilor companii româneşti, din cauza pandemiei (vezi ce se întâmplă cu măsurile 2 şi 3), nici PNRR nu acordă o şansă antreprenorilor români, care au dus greul economiei pe perioada crizei sanitare. Încă o dată firmele româneşti sunt lăsate de izbelişte, ele fiind obligate să supravieţuiască şi să se descurce singure.

PMP consideră că Guvernul Cîţu ratează încă un moment esenţial în ajutorul acordat întreprinderilor mici şi mijlocii. "Uniunea Europeană încearcă să ne deschidă ochii, ne oferă şanse, una după alta, iar puterea de la Bucureşti se arată, total incapabilă să dezvolte proiecte durabile pentru România. După cum spun profesioniştii din economie, Guvernul nu a înţeles esenţa programului de rezilienţă şi, în loc să investească în viitor, a ales să cârpească găurile financiare din economie, pe bani europeni", se arată în comunicatul de presă al PMP.