Grădiştea / Simple coincidenţe: Se reia bătălia din 2012!

Grădiştea / Simple coincidenţe: Se reia bătălia din 2012!

Pe 27 septembrie, dată stabilită de Guvern pentru organizarea alegerilor locale, Primăria Grădiştea va fi disputată, în esenţă, de actualul primar, Constantin Corbu, marcant membru PNL şi Vasile Matei, susţinut de PSD&Iliuţă. Întâmplător, sunt de fapt aceleaşi personaje care s-au mai confruntat şi în urmă cu 8 atunci, când victoria a surâs lui Corbu, datorită celor 28 de voturi obţinute în plus!

Tot coincidenţă sau nu, şi în 2020, bătălia va fi „arbitrată” de aceleaşi două „personalităţi” care au dovedit că deţin puterea de a înclina balanţa în favoarea...câştigătorului. E vorba de fostul primar, Alecsandru Boboc şi atunci ca şi acum adversar declarat al lui Corbu şi de Vasile Iliuţă, cel care în urmă cu 8 ani era aliatul acestuia, de data asta aflat în tabăra opusă primarului în funcţie. De altfel, prin Grădiştea încă se mai vorbeşte de faptul că izbânda lui Corbu s-a datorat lui Iliuţă care e gata acum să pună la fel de serios umărul la succesul lui Matei. Declaraţiile publice făcute în ultima vreme de Constantin Corbu nu i-au picat deloc bine preşedintelui CJ Călăraşi care a promis că-şi va lua revanşa în faţa noului său inamic.

Corbu a rămas consecvent pe dreapta în toţi aceşti ani. Şi-a câştigat primul mandat sub steagul PDL, dizolvat între timp în PNL, partid pe care-l slujeşte acum şi din calitatea de primvicepreşedinte, funcţie pe care a dobândit-o cu largul concurs al lui...Iliuţă.

De partea cealaltă, Matei a devenit acum pesedist 100%, după ce în urmă cu 8 ani era susţinut de o Alianţă Electorală, constituită ad-hoc, între PSD şi PNL.

Iată câteva elemente comune ale unei bătălii pe care am mai „văzut-o” şi în urmă cu 8 ani, cu aceeaşi protagonişti şi „influenceri” capabili să reconfigureze traseul politico – administrativ al unei comunităţi care speră ca într-o bună zi să devină măcar o alternativă a municipiului reşedinţă de judeţ. Poate că de data asta, dincolo de reproşuri şi înjurături, candidaţii vor fi în stare să ofere alegătorilor şi programe concrete, pertinente, viabile de dezvoltare a comunei.

Grădiştea / Ce a fost în 2012

Total alegători înscrişi în liste: 4.143

Total alegători prezenţi la urne: 3.021

Prezenţa: 72,92%

Total voturi valabil exprimate: 2.871

Total voturi nule: 150

Constantin Corbu (PDL – Alianţa Popular Creştină): 1200 voturi / 41,79%

Vasile Matei (Alianţa Electorală PSD-PNL Grădiştea): 1172 voturi / 40,82%

Alecsandru Boboc (Partidul Conservator): 392 voturi / 13,65%

Constantin Costache (Forţa Civică): 53 voturi / 1,84%

Afrodica / Doina Leftereanu (PP-DD): 48 voturi / 1,67%

Nicolae Popa (Partidul Poporului): 6 voturi / 0,20%

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.