Deputatul George Sefer, interesat de situaţia fostului combinat siderurgic Călăraşi

sefer cu ochelariDeputatul PMP, George Sefer, a adresat o întrebare ministrului economiei Mihai Tudose referitoare la situaţia fostului combinat siderurgic Călăraşi. Parlamentarul călărăşean solicită o prezentare a soluţiilor de revenire în patrimoniul statului român a spaţiilor şi terenului neutilizat în vedere construirii unui parc industrial în cadrul locaţiei mai sus – menţionate.

Iată textul integral al întrebării adresate de deputatul Sefer

„Fostul Combinat Siderurgic Călărași (SIDERCA) deținea în proprietate circa 600 ha de teren ocupat cu spații de producție depozitare și căi de acces și transport, inclusiv un canal navigabil ce face legătura cu brațul Borcea.

Astăzi mare parte din acest teren și clădirile construite pe el zac neutilizate și sunt supuse unui proces de degradare și devalizare accelerat.    

Contractele succesive de privatizare au făcut ca imensul patrimoniu a combinatului să ajungă pe mâna unor investitori care au procedat la demolarea și vânzarea acestuia la fier vechi, încălcându-se, în opinia mea, cadrul normativ cu privire la privatizare.  

Vă rog, domnule ministru, să dispuneți o analiză a actelor de privatizare, a obligațiilor contractuale asumate de către investitorii privați, respectiv a soluțiilor de revenire în patrimoniul statului român a spațiilor și terenului neutilizat, în vederea constituirii unui parc industrial.

Vă asigur de toată consideraţia mea.

Deputat

Cristian George SEFER

Solicit răspuns în scris.”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.