Budeşti / Liberalii nu l-au mai vrut pe Mihai Ilie, candidat pentru Primărie

Budeşti / Liberalii nu l-au mai vrut pe Mihai Ilie, candidat pentru Primărie

După ce „şi-au făcut” treaba cu el la europarlamentare şi prezidenţiale, conducerea PNL Călăraşi nu l-a mai luat în calcul pe Mihai Ilie pentru Primăria oraşului Budeşti. Pentru Filipescu şi Drăgulin n-au mai contat nici „serviciile” făcute de acesta partidului care a reuşit „să destructureze” Consiliul Local Budeşti, cu consecinţe grave la nivelul administrării Primăriei care nu are în momentul de faţă conducere executivă.

Întreprinzător privat, dar şi candidat „de profesie” (din 2008 încoace!), Mihai Ilie a fost instalat la conducerea filialei locale PNL în decembrie 2017. Cu fast! Tot atunci i s-a promis şi susţinerea pentru funcţia de primar la „parţialele” ca urmau, chipurile, să aibă loc în anul următor. „Am o relaţie foarte bună cu preşedintele PNL Călăraşi, dl Daniel Drăgulin. (...) De asemenea, senatorul Răducu Filipescu, cu care am o relaţie deosebită, a fost şi va fi alături de mine tot timpul. Mi-a promis că o să am tot sprijinul domniei sale pentru aducerea la normalitate a oraşului Budeşti.” se lăuda Mihai Ilie în presa locală.

Vremurile au trecut, Mihai Ilie „a tras” la căruţa lu' Filipescu şi Drăgulin, dar până la urmă a fost nevoit să plece din PNL, partid despre care spunea tot în decembrie 2017 că „Mă simt mândru că fac parte din acest partid, un partid cu oameni capabili şi profesionişti.” Dar de ce a plecat? Ne lămureşte chiar domnia sa pe contul personal de Facebook printr-o postare din 7 august:

„Dragi concetateni si totodata dragi prieteni,

Incep acest comunicat, in primul rand prin a va multumi si a va fi recunoscator pentru sustinerea pe care mi-o acordati. Prin urmare, voi fi scurt si concis: am hotarat impreuna cu colegii mei sa ne mutam familia politica intr-un alt sens, adica incepand de azi vom apartine formatiunii politice Partidul Puterii Umaniste (PPU).

Am preluat vechea familie PNL Budesti sub egida noii familii PPU Budesti si vom evolua constructiv si sanatos astfel incat sa devenim piatra de temelie a acestei comunitati.

De ce PPU si nu PNL?

- Pentru ca dorintele mele de a imbunatati calitatea vietii cetatenilor din Budesti, Aprozi, Gruiu si Buciumeni, NU SE AFLA PE LISTA PRIORITATILOR PNL.

- Pentru ca jocurile politice murdare nu aduc niciun beneficiu comunitatii pe care doresc sa o aduc la standarde actuale.

- Pentru ca nu doresc aliante impuse.

- Pentru ca dorim un nou inceput, in cadrul unei formatiuni politice cu imaginea nepatata si cu principii si ideologii actualizate la nevoile cetatenilor.”, spunea, printre altele Mihai Ilie.

La Budeşti, liberalii au bătut palma cu useriştii formând alianţa electorală “Alianţa PNL – USR Budeşti”, înregistrată la BEJ sub nr. 47 / 11.08.2020. Cel mai probabil candidatul alianţei pentru primărie va fi Bogdan Răducan, de la USR. Cele două formaţiuni politice vor depune listă comună de candidaţi pentru Consiliul Local Budeşti.