M. Militaru: S-au turnat circa 300 de tone de asfalt. Lucrările se vor finaliza până pe 20 aprilie

M. Militaru: S-au turnat circa 300 de tone de asfalt. Lucrările se vor finaliza până pe 20 aprilie

Consiliul Judeţean a reluat miercuri lucrările de asfaltare a drumului judeţean DJ 306 A, drum de acces în municipiul Călăraşi dinspre Siderca. Reprezentantul constructorului SC Drumuri şi Poduri SA, Marius Militaru a declarat joi că în această săptămână se aplică primul strat de asfalt urmând ca de marţea viitoare timp de o săptămână să se procedeze la turnarea celorlalte două straturi.

„Ieri (n.r. miercuri, 7 aprilie), după cum aţi observat, am reluat asfaltarea drmului judeţean DJ 306 A. Mai exact s-au turnat aproximativ 300 de tone din primul strat de adfalt. Începând de marţea viitoare, continuăm cu al doilea, respectiv al treilea strat de asfalt. Până pe 20 aprilie vom finaliza aşternerea tuturor straturilor.”, a declarat joi, directorul adjunct al SC Drumuri şi Poduri SA, Marius Militaru care a făcut şi un apel la participanţii la trafic, nu înainte de a le prezenta scuze pentru disconfortul creat „În continuare, îndemnăm participanţii la trafic să aleagă rute ocolitoare în măsura posibilităţilor. Cerem scuze participanţilor la trafic pentru disconfortul creat.”

Modernizarea drumului, în lungime de 1,3 km, presupune şi lărgirea carosabilului la 14 metri, pe 4 benzi. Partea carosabilă va fi încadrată de câte o zonă verde de 1,5 m precu şi de piste pentru biciclişti.

Valoarea lucrărilor de modernizare este estimată la 6 milioane de lei.