Ghidul pentru schema nouă de ajutor de stat pentru materiale de construcţii a fost publicat în dezbatere publică!

Ghidul pentru schema nouă de ajutor de stat pentru materiale de construcţii a fost publicat în dezbatere publică!

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) a publicat luni, 4 decembrie a.c., în transparenţă decizională Ghidul solicitantului pentru aprobarea și finanțarea Programului național pentru dezvoltarea producției interne de produse și materiale de construcții, schemă de ajutor multianuală, pe durata a 4 ani de zile, cu un buget anual alocat de până la aproape 150 de milioane de euro. Documentul prezintă obiectivul programului, sectoarele de activitate eligibile, precum și pașii de urmat pentru depunerea documentelor și obținerea finanțării.

Programul național pentru dezvoltarea producției interne de produse și materiale de construcții “CONSTRUCTPLUS” își propune reducerea deficitului comercial provenit din importul de materiale de construcții, stimularea investițiilor în județele mai puțin dezvoltate și creșterea producției interne de produse și materiale de construcții prin acordarea de granturi pentru realizarea de investiții inițiale sau pentru o investiție inițială pentru o nouă activitate economică într-unul din următoarele sectoare economice eligibile:

1623 Fabricarea altor elemente de dulgherie și tâmplărie, pentru construcții;

2223 Fabricarea articolelor din material plastic pentru construcții;

2312 Prelucrarea și fasonarea sticlei plate;

2331 Fabricarea plăcilor și dalelor din ceramică;

2332 Fabricarea cărămizilor, țiglelor și a altor produse pentru construcții, din argilă arsă;

2342 Fabricarea de obiecte sanitare din ceramică;

2351 Fabricarea cimentului;

2352 Fabricarea varului și ipsosului;

2361 Fabricarea produselor din beton pentru construcții;

2362 Fabricarea produselor din ipsos pentru construcții;

2363 Fabricarea betonului;

2364 Fabricarea mortarului;

2369 Fabricarea altor articole din beton, ciment și ipsos;

2370 Tăierea, fasonarea și finisarea pietrei;

2399 Fabricarea altor produse din minerale nemetalice, n.c.a.;

2511 Fabricarea de construcții metalice și părți componente ale structurilor metalice;

2512 Fabricarea de uși și ferestre din metal;

2732 Fabricarea altor fire și cabluri electrice și electronice.

Schema de ajutor de stat este multianuală pentru perioada de implementare 2023 – 2026, iar bugetul total alocat Programului este echivalentul în lei al sumei de 596 milioane euro pentru toată perioada de implementare, defalcat astfel:

a) credite de angajament pentru emiterea de acorduri pentru finanţare pentru perioada 2023 – 2026;

b) credite bugetare pentru plata ajutorului de stat pentru perioada 2024 – 2029.

Pot beneficia de finanțare întreprinderile nou-înființate sau întreprinderi în activitate, atât IMM-uri cât și întreprinderi mari, cu personalitate juridică, înregistrate în scop fiscal în baza Legii societăților nr. 31/1990, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Proiectul Ghidului solicitantului pentru aprobarea și finanțarea Programului național pentru dezvoltarea producției interne de produse și materiale de construcții poate fi consultat pe site-ul MEAT, iar propunerile, sugestiile şi opiniile privind proiectul de act normativ vor fi trimise in termen de 10 zile de la data publicării prin Formularul pentru colectarea de propuneri , opinii, recomandări.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.