Ţara arde şi baba se piaptănă!

Ţara arde şi baba se piaptănă!

Uite cum unii în gardă, pe banii statului, se ocupă de FB şi dacă n-au pacienţi, fac campanie electorală într-o institutie publică.

Un “doctoraş“ si-a angajat, pe vremea când era manager, o asistentă, special, pentru sala de nastere. Avea de lucru la 2 zile, motiv pentru care spitalul a pierdut paturi din sectia de obstetrică ginecologie. Aşa a rămas spitalul cu 18 paturi, ocupate pe jumătate în zilele bune, cu 5 doctori si asistente ca pentru o clinică universitară.

Te-ai apucat de scris Dr. C? Scrii prostii. Şi…prost!

De la prea multa odihnă, 4-5 zile libere, pe urmă o gardă în care consulţi vreo 2-3 paciente de la 15 la 19, pe tarif majorat 100%, un pacient pe secţie la 3 săptămâni şi ăla negativ la spital suport covid. Azi câte paciente aveai internate? Ca să ştim şi noi dacă schimbăm normarea. Dar dacă te bag în date statistice şi în indicatori, te-am pierdut şi vreau să te păstrezi lucid.

Hai! Ţine pasul! Poţi?

Habar nu ai ce înseamnă CPU! De unde să ştii?! Legislaţia medicală îţi e străină. Despre ATI? Ştii măcar care este procedura de înfiinţare linii de gardă? Îţi trebuie linie de gardă ATI pentru operaţiile de cezariană? De ce nu ai înfiinţat-o tu în mandatul tău?

Tot ce se întâmplă în spital ţi se datorează.

Te lauzi cu circuite dar nu iei avize si nici nu le implementezi. Singur recunoşti că “circuitele nu au fost finalizate pe perioada scurtă a a mandatului meu, fiind într-un stadiu de aproximativ 80%” Ce ziceai în interviu? Despre ce circuite vorbeai? Alea finalizate 80%? Alea fără avize?

Ai lăsat personal expus în CPU dar stii notificarea că doar ţi-am dat-o! Ai zis că le iei container? Toţi căutăm şi acum containerul.

Vreţi consultaţii oftalmologice la pacientii internaţi? Nu aţi citit măcar ghidul. Aţi fi văzut ce parametri se urmăresc. Despre prospect pentru medicamente?!  Pe ăsta îl citim şi dacă n-avem şcoală medicală.

Inclusiv tu ai primit spor la valoare maximă, acordat celor care tratează cazuri grave. Aşa l-aţi cerut şi vi l-aţi asumat conform legii. Şi toti sefii de sectii si compartimente au cerut valori maxime pentru întreg spitalul. “Sporul se acorda la propunerea şefului de sectie şi cu asumarea de către şeful de secţie”, scrie în legislatie, în regulament.

Atunci de ce refuzati la internare cazurile grave dacă CEREŢI BANI pentru cazuri grave? Minciuni că nu aveti locuri, desi locuri sunt. Alte minciuni că nu aveti personal, desi avem personal angajat pentru 210 paturi, iar media pacientilor este de circa 50/zi?

Minţiţi că nu avem oxigen, dar plătim acum facturi pentru 50 de pacienti, de PATRU ORI MAI MARI DECÂT PLĂTEAM  ALTĂDATĂ PENTRU 100 DE PACIENŢI  ……

Spitalul va primi pacienti conform dotării sale şi calificării voastre. Sunteti toti medici primari aşa că de ce vă văitati de dificultatea cazului? Ati auzit de comisia multidisciplinară? Eu cred că da. Doar ati semnat pentru decizie. Nu? Cel puţin pe statul de plată aşa apăreţi!

Vă văitaţi de lipsa medicului infecţionist dar cât ai fost manager de ce n-ai scos postul la concurs? Măcar la rezidenţi, acum aveai şi tu cu ce să te lauzi!

TOŢI TREBUIE SĂ ŞTIŢI SĂ TRATAŢI ŞI BOLI INFECŢIOASE ŞI BOLI AUTOIMUNE!

Toţi am dat examene de medic specialist, voi de medici primary. Alţii au dat si concurs pe post iar alţii, de sefi de sectie iar dacă te-ai fi uitat pe protocoale şi metodologii până la ultima pagină ai fi văzut că, fiind asumate de MS, trebuie doar să le aplici. Că d-aia le zice protocoale!

Te deranjează medicul pediatru din CPU? Ghinion! Are voie să facă CPU, şi poate fi chiar şef de CPU. GHINION! Din nou! Să nu uiţi: el e chiar doctor în ştiinţe medicale!

La fel vă deranja şi dr Stancu şi acum vă puneţi gărzile cu el ca să vă facă treaba. Ati uitat când l-aţi băgat în comisia de disciplină iar el nici nu era angajatul spitalului?

Acordul managerului este una si dacă îmi dau acordul ca manager, ştiu câte paturi libere are spitalul, ştiu ce dotări cu echipamente si medicamente sunt, ştiu că sunteţi medici primari plecaţi săptămânal la cursuri de perfecţionare şi spitalul vă plăteşte ziua deşi nu lucraţi. Iar ca oftalmolog, specialitate greu de prins, mai trebuie să ştii şi medicină. Ştiu şi pot să vă controlez!

Arunci cu noroi tocmai în colegii cu care vrei să distrugi spitalul, că ici-colo liniile de gardă din medicina internă sau chirurgie nu sunt acoperite. Păi spune-le oamenilor cum dr. A este în comisia de disciplină de 2 luni şi sancţionată că nu face de gardă! Mai spune-le că mai sunt doctori compatibili şi, la fel, sunt în comisia de disciplină că nu vor să facă de gardă! Sau cum dr.P are un limbaj suburban şi că foloseşte vreo două expresii “c… de spital” sau ”închide spitalul dacă n-ai bani”, însă vine zi de zi, de ani buni, şi mănâncă o pâine albă!

Dacă CPU poate să vă ţină locul când sunteţi in garzi si luati bani buni, şi eu ştiu si eu de cate ori ajung pacientii in sectie si internistii nu coboară, dovada fiind documentele nesemnate. Sau nu ducem caz chirurgical in sectie, deşi îi inaintam managerului  cerere expresa ca vrem sa internam doar cazuri chirurgicale cu infectii sars cov 2. Până vine avizul ministerului de reorganizare garzi, functionam ca toate celalate spitale.

Ne-am întors la stiinţă. Se pare că AI UITAT SĂ-ŢI INFORMEZI ELECTORATUL CUM E CU SPITALUL …MEDICINA. POATE DACĂ  AI ŞI ŞTI! ŢINE PASUL!

Vorbeşti de standarde? Defineşte: “standard”! Cum le atingi? Cu ce? CU ZESTREA?

Obiectivul campaniei tale este spitalul public. Nu spui si tu ce vrei să faci? Cu ce bani? Ce doctori aduci? De unde? Le dai locuinţa de serviciu? Şi dacă da, le umpli butelia din banii nostril, ai contribuabililor? Vezi?! Ţi-am dat idei pentru proiectul de manager!

Ai vrut să ştie electoratul câtă imaginaţie ai? Cred că ai reuşit să arăţi prin activitatea ta (2-3 pacienti ) cât eşti de obosit în gărzi, cât de mult iubesti tu oamenii şi meseria! Mai aproape e maioul pentru tine. Am ghicit, nu?

În rest, ar fi cazul să te apuci de învăţat şi să vii la concursul unic pe ţară. Eu vin sigur! GHINION! DIN NOU!

Dr. Smochină S.