Şcoala Specială funcţionează! 35 de cadre didactice sunt alături de copiii cu deficienţe

Şcoala Specială funcţionează! 35 de cadre didactice sunt alături de copiii cu deficienţe

De la 1 septembrie 2018 în clădirea fostului liceu Nicolae Bălcescu funcţionează Şcoala Gimnazială Specială nr. 1 Călăraşi, instituţie de învăţământ subordonată Consiliului Judeţean Călăraşi.

Dorina Petcu, director SGS 1 Călăraşi, a făcut vineri o descriere a activităţilor desfăşurată susţinând, printre altele, că nu mai puţin de 35 de cadre didactice au grijă de 111 copii cu deficienă mintală. Şi o fac cu dăruire, cu mult profesionalism!

dorinapetcu

„Şcoala Gimnazială Specială Nr. 1 Călăraşi este parte integrantă a sistemului de învăţământ din România şi asigură servicii educaţionale, intervenţii terapeutice recuperatorii pentru elevii cu deficienţă mintală de diferite grade.

Acestea vizează dezvoltarea deprinderilor de autonomie personală dar şi a atitudinilor şi competenţelor de bază, necesare integrării sociale.

SGS 1 s-a înfiinţat la 1 septembrie 2018. La acel moment eram singurul judeţ fără şcoală specială. În urma demersurilor susţinute atât de Consiliul Judeţean cât şi de Inspectoratul Şcolar Judeţean Călăraşi i s-a alocat o locaţie adcvată. Până atunci clasele erau special integrate în învăţământul de masă unde condiţiile erau nu tocmai potrivite. Spaţiul era destul de mic şi a reuşit să reunească toate clasele în această locaţie unde ne desfăşurăm activitatea.

Şcoala este finanţată şi administrată de CJ Călăraşi care s-a implicat activ încă de la repartizarea acestei locaţii. A reabilitat întreaga clădire în sensul că s-a realizat igienizarea, refacerea băilor, adptarea băilor pentru persoanele cu dizabilităţi, dotarea a două parcuri, atât pentru grădiniţă cât şi pentru şcoală, montarea sistemului de supraveghere audio – video, antiefracţie şi anti – incendiu iar în această perioadă de pandemie fiecare clasă a fost dotată cu câte un laptop. De asemenea a fost schimbat parchetul în sălile de clasă de la parter şi etajul 1.

scoala1

Pentru noi e foarte importantă relaţia familia – şcoală şi am ţinut cont de solicitarea părinţilor de a avea un spaţiu în care să-şi aştepte copiii. Avem părinţi navetişti, creând un spaţiu de aşteptare în curtea unităţii şcolare.

Am avut parte de susţinere şi de înţelegere specfice unor nevoi speciale. Aş vrea să precizez spiritul de echipă al personalului din şcoală pe care m-am putut baza, personal care a dat dovadă de dăruire şi profesionalism.

În acest moment, avem înscrişi 111 copii pe 16 formaţiuni de studiu: 3, la grădiniţă şi 13, la învăţământul primar şi gimnazial. Avem şi 2 şcolarizări la domiciliu.

scoala2

Condiţiile actuale din şcoală respectă toate normele igienico – sanitare. Am obţinut şi autorizaţia de funcţionare sanitară. Avem, aşadar, condiţii optime şi un cadru educaţional adecvat.

În şcoală îşi desfăşoară activitatea 35 de cadre didactice. Avem profesori – educatori, învăţători, profesori de educaţie specială şi psihopedagogi care lucrează în cabinet.”, a declarat Dorina Petcu.

scoala3

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.