Roseţi / N. Rîjnoveanu: Noul an şcolar va debuta în condiţii bune

Roseţi / N. Rîjnoveanu: Noul an şcolar va debuta în condiţii bune

În aceste zile, preocupările primarului Nicolae Rîjnoveanu au vizat începerea noului an şcolar. Şi în weekend se va munci pe brânci astfel încât de luni, elevii, preşcolarii dar şi cadrele didactice să beneficieze de condiţii cât mai bune.

Domnule primar, ne aflăm în campanie electorală însă principala dvs. preocupare este legată de demararea în condiţii cât mai bune a noului an şcolar. Aţi inspectat cele 3 unităţi de învăţământ, susţineţi că totul va fi gata până luni. Se va munci intens şi în weekend. Lucrurile arată de la bine spre foarte bine.

Nicolae Rîjnoveanu: Şi eu tot aşa cred. Cetăţenii comunei noastre vor avea posibilitatea să vadă, într-adevăr, ce s-a putut face într-o perioadă scurtă de timp. Eu am promis că sunt gata şi că pot începe anul şcolar în condiţii bune. Sunt sigur că de luni cele 18 clase vor funcţiona în condiţii optime din toate punctele de vedere.

Câţi copii sunt aşteptaţi luni la şcoală?

Nicolae Rîjnoveanu: Cu grădiniţă cu tot, aproximativ 800. Avem o demografie pozitivă în comuna Roseţi. Aţi văzut, şi cadrele didaczice erau la şcoală, munceau, inclusiv dl director ajuta la căratul băncilor şi al scaunelor. Astăzi părinţii au fost convocaţi, au venit şi au dat o mână de ajutor. Aşa se întâmplă...Am avut atâtea lucrări şi trebuia să tragem de ele, să facem tot ce e posibil. Să ştiţi că şi sâmbătă şi duminică se va lucra intens astfel încât de luni, totul va funcţiona foarte bine. Va fi bine.

În altă ordine de idei, aş vrea să vă mai spun că am reuşit să achiziţionăm materiale dezinfectante pentru o perioadă de 2 săptămâni. Cel mai probabil săptămâna viitoare voi convoca Consiliul Local care va decide cu privire la alocarea de resurse pentru ca procesul de învăţământ să se desfăşoare cât mai bine în astfel de condiţii speciale.

Aşteptăm însă sprijin din partea Guvernului. Nu cred că e în stare, la ora actuală, vreo primărie să facă faţă acestei situaţii. Se cuvine să se ia cu celeritate măsurile impuse în acest sens.

După cum vedeţi atât DSP-ul cât şi aşte structuri cu responsabilităţi în această direcţie, nu mai au parcă nicio menire. Totul a picat pe umerii primarilor. S-a aruncat toată grija pe umerii noştri. Să rezolvăm şi această treabă...Suntem învăţaţi să aruncăm fel de fel de obligaţii asupra altora. Ni le asumăm şi cu responsabilitate căutăm să le rezolvăm. Vă asigur că noi am făcut tot ce era de făcut. Chiar ne-am autodepăşit! Cred că toţi primarii sunt de acord cu ceea ce spun eu acum. Poate în alte judeţe s.a intervenit, poate cu un sprijin financiar din partea Consiliului Judeţean. La nivelul judeţului nostru nu s-a făcut absolut nimic până la ora actuală. Dacă citim legislaţia în vigoare, o să vedem că fiecare are nişte responsabilităţi. M-aşteptam ca măcar p-alea să le rezolve.

Mulţumesc şi spor!

„Şi acest fost corp de şcoală care are o vechime de peste 140 de ani va fi gata până luni ca să primească copii pentru şcoală şi grădiniţă. Aici vor funcţiona o clasă pentru grădiniţă şi 2, pentru învăţământul primar. S-au făcut lucrări de rezistenţă, de modernizare iar până luni totul va fi gata. Se va munci la foc continuu sâmbătă şi duminică.”

Nicolae Rîjnoveanu, primarul com. Roseţi

rosetiscoala2

rosetiscoala3

rosetiscoala4

rosetiscoala5

rosetiscoala6

rosetiscoala7

rosetiscoala8

rosetiscoala8

rosetiscoala9