Roseți | N. Rîjnoveanu: Întâmpinăm greutăți însă eu zic că suntem pe calea cea bună

Roseți | N. Rîjnoveanu: Întâmpinăm greutăți însă eu zic că suntem pe calea cea bună

Vremurile dificile, pe care le traversăm din punct de vedere economic, se răsfrâng, cu prisosință, asupra administrațiilor publice locale. La nivelul Primăriei comunei Roseți, greutățile în gestionarea proiectelor finanțate cu precădere de la bugetul de stat și-au arătat “colții” însă cu toate acestea primarul Nicolae Rîjnoveanu e optimist și susține că lucrurile evoluează în direcția cea bună.

“Întâmpinăm greutăți pentru că sunt atâtea probleme care trebuie rezolvate. Pentru fiecare proiect în parte. Cu toate astea, eu zic că suntem pe calea cea bună.

Pentru cele două proiecte pe care le avem în agendă, și e vorba de grădiniță și de dispensar, mai sunt necesare niște documente. La proiectul privind dispensarul au mai fost necesare câteva completări pe care le-a solicitat Direcția de Sănătate Publică. Iar pentru cel cu grădinița e vorba de o centrală pe care noi am făcut-o la foc automat. Am pus-o în funcțiune pentru încălzirea grădiniței pe timp de iarnă. N-am avut proiect la ea, construcția am făcut-o în regie proprie, rapid întrucât era foarte necesară. Și acum trebuie să facem niște demersuri. Se rezolvă și cu asta am finalizat problemele de documentație.

Cu gazele ne-am apucat de documentația privind cele 3 licitații privind stabilirea distribuitorului, a proiectantului și respectiv a executantului.

Cât privește proiectul pe care-l avem cu rețeaua de distribuție energie electrică din zona cu locurile de case pentru tineri, să știți că s-au adus cele două transformatoare. Am discutat cu reprezentantul societății care execută lucrarea și vă pot spune că lucrarea e aproape finalizată.”, a declarat primarul Rîjnoveanu care a continuat “Celelalte lucrări care sunt în execuție, atât școala cât și modernizare alimentare cu apă și extindere canalizare, suntem în faza de recepție. La această lucrare, în zilele următoare, vom face o recepție parțială.

Cât privește școala, au fost câteva probleme prinse în fostul proces verbal de recepție. Aici e puțin mai delicat. De ce? Am fost nevoiți să ne încadrăm în sumă și să renunțăm astfel la niște lucrări. Una din ele era însă necesară. Aici au greșit dirigintele de șantier și proiectantul pentru că nu mi-au comunicat. E vorba de doi hidranți și o rețea din PSI care trebuia făcută ca să putem lua aviz pentru licența de funcționare.

Ar mai fi o problemă cu sala de sport. O problemă însă destul de delicată. Noi facem parte din cele 8 localități în care vom distribui elevilor din cadrul școlii o masă caldă. Era necesar să fie terminată. Acest lucru nu se va întâmpla și ne creează probleme (...) Nu știu ce se va întâmpla la nivel de CNI, cu finanțarea. La un moment dat mergea foarte bine, ajunsesem undeva la jumătate. Și a încetat lucrarea pentru că nu s-au mai făcut plăți. Nu știu ce s-a întâmplat. Cam astea sunt problemele pe care le avem de gestionat.”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.