M. Dulce: Am semnat Ordinul de începere a lucrărilor privind modernizarea străzii Bucureşti

M. Dulce: Am semnat Ordinul de începere a lucrărilor privind modernizarea străzii Bucureşti

Marţi, 27 septembrie, la sediul Primăriei Municipiului Călăraşi s-a semnat Ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a străzii Bucureşti, în cadrul unui proiect cu finanţare europeană, a anunţat primarul primarul Marius Dulce, pe o reţea de socializare.

„Am semnat astăzi procesul verbal de predare-primire a amplasamentului şi a bornelor de repere precum şi Ordinul de începere a lucrărilor pentru obiectivul de investiţii privind modernizarea străzii Bucureşti şi a Prel. Bucureşti”, se arată în mesajul postat pe Facebook.

Proiectul „Reducerea emisiilor de carbon în municipiul Călăraşi prin modernizarea infrastructurii căilor de rulare a transportului public local” (str. Bucureşti + str. Prel. Bucureşti), finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, Axa Prioritară 4: Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiţii 4e: Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilităţii urbane multimodale durabile şi a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare, Obiectivul Specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reşedinţă de judeţ prin investiţii bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă;

Contractul de finanţare a fost semnat în data de 2 decembrie 2019. Finalizarea implementării proiectului: 31.12.2023. Valoarea totală a proiectului 42.848.218 lei, adică 9,35 milioane euro.

Valoarea contractului de execuţie lucrări, semnat în data de 4 aprilie 2022: 34.581.203,62 lei, fără TVA.

Durata de execuţie: 18 luni din care 3 luni proiectare şi 15 luni execuţie lucrări.

Data începerii execuţiei: 27 septembrie 2022;

Proiectul propune:

- Reabilitarea infrastructurii rutiere pe Prel. Bucureşti şi str. Bucureşti, cu delimitarea fizică a benzilor de transport public, reabilitarea trotuarelor, crearea de piste pentru biciclişti;

- Amenajarea spaţiilor verzi;

- Dotarea cu mobilier urban (staţii de autobuz inteligente);

- Pregătirea infrastructurii de comunicaţii pentru sistemele inteligente de transport a căror implementare este avută în vedere prin alte proiecte integrate.

ordindeinceperestradabucuresti1

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.