Roseți | N. Râjnoveanu: Prioritar este proiectul cu gazele. Este singura posibilitate ca să aducem investitori în comună

Roseți | N. Râjnoveanu: Prioritar este proiectul cu gazele. Este singura posibilitate ca să aducem investitori în comună

Se fac pași importanți în direcția implementării cu succes a proiectului privind înființarea unui sistem de distribuție a gazelor naturale în comuna Roseți. Primarul Nicolae Râjnoveanu susține că această investiție care va demara în curând poate contribui la atragerea de antreprenori care pot dezvolta afaceri într-un viitor parc industrial pentru care Primăria a alocat deja un teren de 118 hectare.

“Prioritar este proiectul cu gazele, dacă vreți, proiectul vieții mele. Mi-am dorit această lucrare de la bun început. Cunoașteți foarte bine interesul meu major pentru realizarea rețelei de gaze în comuna Roseți. Este singura posibilitate ca să aducem investitori în comună. Prin Strategia de dezvoltare a comunei, parte componentă din PUG, am aprobat 118 ha pentru construirea unui parc industrial. Teren pe care oricând putem să-l punem la dispoziția unei societăți care solicită acest lucru. În momentul de față, există un investitor interesat pe care-l așteptăm să vină. E vorba de o fabrică de produse farmaceutice. Este interesat de o suprafață de cel puțin un hectar. Mi-a promis că nu vine singur, fiind și alții interesați. Mi s-a părut un om serios, care dezvoltă genul acesta de afacere în jurul Piteștiului și nu numai.”, a declarat primarul Nicolae Râjnoveanu care a continuat “Toată lumea așteaptă introducerea gazelor. În ceea ce privește licitația, nu s-a mai făcut nicio contestație. Am semnat contractul de proiectare și execuție. Distribuția este rezolvată. Am făcut între timp și completările solicitate de Distrigaz Rețele Distribuție și odată ce primesc avizul de la ei voi semna la minister și contractul de finanțare.”

Proiectul “Înființare sistem de distribuție gaze naturale în localitatea Roseți, județul Călărași”, finanțat prin PNI Anghel Saligny. Valoarea lucrărilor este estimată la 48 de milioane de lei.

Investiția prevede realizarea unei rețele în lungime de 37,057 km, 1.755 de branșamente cu o lungime totală de 14,040 km și instalații de utilizare pentru instituțiile publice cu o lungime cumulată de 3,000 km, dotate cu sisteme de măsură și transmisie SMART, respectiv contori inteligenți, sistem SCADA și software de comunicații.

RAJNOVEANUMACHETACAMPANIE2024

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.