Primăria Independența | Două proiecte propuse spre finanțare prin PNI „Anghel Saligny”

Primăria Independența | Două proiecte propuse spre finanțare prin PNI „Anghel Saligny”

Două obiective de investiții extrem de importante pentru dezvoltarea comunei Independența s-ar putea realiza cu fonduri guvernamentale prin intermediul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”. În acest sens, consilierii locali au aprobat încă de la finele lunii octombrie proiectele de hotărâri aferente vizând pe de o parte înființarea unei rețele de canalizare menajeră și stație de epurare în satul Independența iar pe de altă parte modernizarea unor străzi pe raza comunei.

Valoarea totală a celor două obiective este de peste 43 de milioane de lei (TVA inclus), suma ce trebuie asigurată de la bugetul local pentru finanțarea cheltuielilor neeligibile fiind de circa 790 de mii de lei (TVA inclus).

Prin Programul Naţional de Investiţii “Anghel Saligny” în cadrul căruia se finanțează proiectele de construcţie şi modernizare a drumurilor, a reţelelor de apă şi canalizare vor fi alocaţi cel puţin 140 de milioane de lei pentru fiecare judeţ, minimum 4 milioane pentru fiecare comună şi cel puţin 7 milioane de lei pentru fiecare oraş. De asemenea, pentru fiecare municipiu vor fi alocaţi minimum 10 milioane de lei şi cel puţin 43 de milioane de lei pentru reşedinţele de judeţ.

Potrivit metodologiei de aplicare, vor fi luate în considerare datele demografice, bugetele primăriilor, numărul de obiective aflate în derulare pe fiecare judeţ din totalul investiţiilor aflate în derulare la nivel naţional, sau necesarul de fonduri pentru finalizarea obiectivelor de investiţii începute şi nefinalizate, sau indicatorii statistici.

Proiecte finanțabile prin PNI Anghel Saligny

  1. Înființare rețea de canalizare menajeră și stație de epurare în satul Independența

Valoare totală: 34.277.209,78 lei (TVA inclus)

Valoare bugetul de stat: 33.629.817,77 lei (TVA inclus)

Valoare buget local: 647.392,01 lei (TVA inclus)

  1. Modernizare străzi în comuna Independența

Valoare totală: 8.841.893,97 lei (TVA inclus)

Valoare bugetul de stat: 8.511.153,97 lei (TVA inclus)

Valoare buget local: 140.740,00 lei (TVA inclus)

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.