M. Dulce: Ne-am dorit să punem față în față agenții economici cu reprezentanții ambasadelor care au acceptat invitația noastră

M. Dulce: Ne-am dorit să punem față în față agenții economici cu reprezentanții ambasadelor care au acceptat invitația noastră

Primăria Municipiului Călărași a organizat joi, 26 mai, la Călărași, în colaborare cu Avangarde Group, un Forum Economic, în cadrul Programului Romanian Investment Zoom (RIZ). “Ne-am dorit să punem față în față agenții economici cu reprezentanții a 12 ambasade care au acceptat invitația noastră.”, a declarat vineri în cadrul unei conferințe de presă primarul Marius Dulce care a continuat Acum două săptămâni, am constatat, în urma unei întâlniri similare cu o parte din aceste ambasade, faptul că municipiul nostru este perceput ca unul agrar. Și am spus: Nu e adevărat! Am prezentat toată paleta de industrie pe care o avem în municipiul nostru, oportunitățile de dezvoltare și faptul că ne dorim foarte mult, alături de Consiliul Județean Călărași, să dezvoltăm zona de turism.

Ieri (n.r. joi, 26 mai) s-a întâmplat acest lucru. Ne-am mobilizat și astfel am reușit să aducem la Călărași reprezentanți a 12 ambasade. De la ambasadori până la consilieri economici, însărcinați cu afaceri, etc.. E vorba de Pakistan, Moldova, Belarus, Palestina, Nigeria, Kuweit, Iran, Ungaria, Kazahstan, India, Olanda, Elveția. În partea a doua a zilei, am vizitat societățile Gimart, o companie care are un business recunoscut la nivel european, Romply, Aldis. Din păcate, timpul nu ne-a permis să mergem peste tot pentru că au fost prezenți la acest forum și cei de la Tenaris, Martifer, Donalam. A rămas ca în perioada următoare să vizităm și aceste companii pentru că sunt exemple de bune practici.

forum3

“Sunt interesați de zona de prelucrare a lemnului și achiziția de cereale. Din acest motiv am inclus Romply în agenda forumului întrucât Kuweitul și-a exprimat interesul de a construi două orașe având nevoie de lemn. Nu doar de materia primă ci și de produse finite.

S-au stabilit întâlniri private cu agenți economici locali. Bunăoară, TenarisSilcotub dezvoltă deja afaceri în Kazahstan și urmează să aibă în perioada următoare și întâlniri în acest sens. O societate avea probleme cu ambasada Indiei. Și atunci, s-au antamat niște discuții pe această zonă.”

Marius Dulce, primar municipiul Călărași

forum4

“Noi în campania electorală am spus că vrem să fim alături de agenții economici și asta facem. Nu ne vom opri aici! Vrem să aducem Călărașiul la un nivel și mai mare de recunoaștere internațională în plan economic. De aceea, vom iniția, în viitor, și alte întâlniri cu reprezentanții altor ambasade, aici la Călărași, pentru că astfel dorim să sprijinim și să susținem mediul de afaceri călărășean.”

Marius Dulce, primar municipiul Călărași

forum5

forum6

forum1

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.