Grădiştea | Eforturi susţinute pentru introducerea reţelei de gaze în comună. Investiţia, finanţabilă prin PNI Anghel Saligny, este estimată la circa 49 milioane de lei

Grădiştea | Eforturi susţinute pentru introducerea reţelei de gaze în comună. Investiţia, finanţabilă prin PNI Anghel Saligny, este estimată la circa 49 milioane de lei

Primarul Vasile Matei şi echipa din jurul său speră ca într-o bună zi localitatea Grădiştea să beneficieze de un sistem de distribuţie gaze naturale de care să beneficieze atât cetăţenii cât şi agenţii economici care-şi desfăşoară activitatea pe teritoriul comunei.

În acest sens, în cadrul unei şedinţe ordinare desfăşurate la începutul lunii mai, consilierii locali au adoptat în unanimitate Hotărârea privind aprobarea cererii de finanţare, a devizului general estimativ pentru depunerea la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a proiectului „Înfiinţare sistem de distribuţie gaze naturale în comuna Grădiştea, judeţul Călăraşi”.

Valoarea totală a investiţiei, preconizabilă a se realiza prin Programul Naţional de Investiţii Anghel Saligny, este estimată la 48.881.503,38 lei. Valoarea solicitată de la bugetul de stat este de 47.588.280,54 lei, diferenţa de 1.293.222,84 lei fiind suportată de la bugetul local pentru acoperirea cheltuielilor neeligibile.

Conform proiectului, lungimea reţelei de distribuţie este de 66.473 metri şi vizează nu mai puţin de 2121 de gospodării ce vor fi conectate. Consumul estimat anual de către consumatorii casnici este de 5.835.000 mc iar cel de către consumatorii non-casnici, de 128.200 mc.

Proiectul, depus iniţial pe POIM

Proiectul „Înfiinţare sistem de distribuţie gaze naturale în comuna Grădiştea” a fost depus în decembrie 2020, pe POIM, fiind declarat după aproape un an eligibil însă entuziasmul primarului, în acel moment, a fost moderat „Proiectul de gaz s-a depus în luna decembrie 2020 prin POIM. În urmă cu câteva săptămâni am fost înştiinţaţi că proiectul a fost declarat eligibil însă am decis să nu-l anunţăm încă întrucât e o diferenţă între a fi eligibil şi a fi finanţat. Adică poate să fie eligibil fără finanţare. N-am avut punctajul maxim întrucât ar fi trebuit să întrunească 3000 de adeziuni. Imposibil pentru că nu avem atâtea gospodării pe raza comunei.”, afirma atunci primarul Vasile Matei.

Alte 3 proiecte depuse în cadrul PNI Anghel Saligny

În cadrul Programului Naţional de Investiţii Anghel Saligny, primarul Vasile Matei a solicitat acordul consilierilor locali pentru depunerea a altor 3 proiecte care vizează refacere străzi, şanturi, trotuare, parcare şi rigole carosabile, extindere sistem de reţea de canalizare şi respectiv modernizare reţea drumuri de interes local, proiectele de hotărâri aferente fiind votate în şedinţele de plen organizate în luna octombrie. Valoarea totală a acestora se ridică la 35.468.316,28 lei, suma de la bugetul local necesară pentru acoperirea cheltuielilor neeligibile fiind de 1.267.032,82 lei.

Proiecte depuse în cadrul Programului Naţional de Investiţii Anghel Saligny în vederea obţinerii finanţării de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei pentru care au fost votate în cadrul Consiliului Local Hotărârile privind aprobarea cererii de finanţare şi a devizului general estimativ:

  1. Refacere străzi, şanţuri, acces în curţi, trotuare, parcare şi rigole carosabile în comuna Grădiştea, judeţul Călăraşi

Valoarea totală a proiectului: 3.972.076,26 lei

Valoare finanţată de la bugetul de stat: 3.582.223,92 lei

Valoare finanţată de la bugetul local: 389.852,34 lei

  1. Extindere sistem reţea de canalizare în comuna Grădiştea, judeţul Călăraşi

Valoarea totală a proiectului: 18.823.349,39 lei

Valoare finanţată de la bugetul de stat: 18.309.754,09 lei

Valoare finanţată de la bugetul local: 513.595,34 lei

  1. Modernizare reţea drumuri de interes local în comuna Grădiştea, judeţul Călăraşi

Valoarea totală a proiectului: 12.672.890,63 lei

Valoare finanţată de la bugetul de stat: 12.309.305,49 lei

Valoare finanţată de la bugetul local: 363.585,14 lei

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.