Chirnogi | Ion Ștefan: Până în momentul de față Primăria NU a plătit nici un leu pentru această lucrare. Problemele care sunt de rezolvat cad în sarcina constructorului

Chirnogi | Ion Ștefan: Până în momentul de față Primăria NU a plătit nici un leu pentru această lucrare. Problemele care sunt de rezolvat cad în sarcina constructorului

Primarul Ion Ștefan a confirmat “observațiile” primite din partea cetățenilor cu privire la lucrările ce se derulează în cadrul proiectului “Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – piste pentru biciclete (și alte vehicule ușoare) la nivel local / metropolitan în cadrul UAT Chirnogi”, investiția fiind finanțată în cadrul Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta 10 – Fond Local, dând asigurări că toate “inadvertențele” identificate vor fi remediate pe cheltuiala constructorului, proiectul fiind finanțat integral din fonduri europeni.

“Am început amenajarea acestei piste de biciclete în lungime totală de peste 3,4 km, pe Șoseaua Pietruită, atât pe o parte cât și pe cealaltă. Dar după cum se spune “Doar cine nu muncește, nu greșește!” Am primit observații din partea unor concetățeni, pe bună dreptate!, că în anumite locuri această pistă de biciclete se intersectează cu câte un stâlp sau cu alte lucruri care se află pe domeniul public. Astăzi am inițiat o acțiune la care am invitat proiectantul, constructorul, dirigintele de șantier precum și angajații din Primărie care lucrează la acest proiect foarte frumos.”, a declarat primarul Ion Ștefan care a continuat “Aș vrea să vă spun că până în momentul de față Primăria Chirnogi NU a plătit nici un leu pentru această lucrare. Problemele care sunt de rezolvat pe acest traseu cad în sarcina constructorului. Noi nu vom depăși cheltuiala la această investiție cu nici un leu. Vă reamintesc că toți acești bani sunt bani pentru care răspundem, sunt bani câștigați pe PNRR iar UAT Chirnogi nu are nici un leu cofinanțare. Totul este numai și numai pe bani europeni! Tocmai de aceea ne străduim să facem o lucrare în parametri, să corespundă întocmai proiectului pe care-l avem și mai mult de atât să mulțumim locuitorii comunei Chirnogi. Am parcurs acest traseu de 1,7 km și am verificat fiecare inconvenient, am stat de vorbă cu oamenii, am văzut unde s-au făcut erori și totul va fi funcțional.”

Proiectul prevede construirea unei piste de biciclete în lungime totală de 3.418,25 metri din care 1.707,75 metri pe partea stângă, respectiv 1.710,50 metri pe partea dreapta. Pista începe de la DN 41, în apropierea Primăriei și continuă pe ambele părți ale străzii până la DN 41, în dreptul clădirii Pichetului de Grăniceri. Pista va avea o lățime de 1,20 metri și va fi amplasată pe ambele părți ale Str. Pietruite. Valoarea investiției este de circa 883 mii lei (fără TVA). Proiectul mai prevede și instalarea a două stații de reîncărcare, în valoare totală de 246.135 lei (fără TVA).

“Vom demara lucrări importante în perioada imediat următoare”

În altă ordine de idei, primarul Ion Ștefan a anunțat declanșarea unor ample lucrări de plombare și asfaltare a unor străzi, investiție finanțată de la bugetul local. “În perioada imediat următoare vom demara lucrări importante în localitatea noastră. Vom începe săptămâna asta, miercuri sau joi să asfaltăm câteva străzi din bugetul local. Vom încerca să plombăm, chiar să pietruim anumite străzi care nu ne fac cinste. Sunt străzi care au piatră pe ele dar traficul greu, condițiile meteo și nu numai concură la deteriorarea drumului. Încercăm astfel să aducem o rază de lumină, să zic așa, pentru toți locuitorii comunei noastre.”, a conchis primarul Ion Ștefan.

Mai multe detalii aici https://www.youtube.com/watch?v=KsqerSSbwzg

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.