Au fost actualizaţi indicatorii tehnico – economici privind proiectul „Înfiinţare sistem de distribuţie gaze naturale în comuna Grădiştea, judeţul Călăraşi”

Au fost actualizaţi indicatorii tehnico – economici privind proiectul „Înfiinţare sistem de distribuţie gaze naturale în comuna Grădiştea, judeţul Călăraşi”

Convocaţi pe 30 martie în şedinţă ordinară, consilierii locali au adoptat în unanimitate Hotărârea privind aprobarea actualizării indicatorilor tehnico – economici, a devizului general precum şi susţinerea cheltuielilor neeligibile pentru proiectul „Înfiinţare sistem de distribuţie gaze naturale în comuna Grădiştea, judeţul Călăraşi”.

Valoarea rezultată în urma acestei actualizări este de 55.677.545,33 lei (TVA inclus) din care 1.349.990,72 lei reprezintă cheltuieli neeligibile, sumă ce va fi susţinută din bugetul local.

În mai 2022, consilierii locali au adoptat, tot în unanimitate, Hotărârea privind aprobarea cererii de finanţare, a devizului general estimativ pentru depunerea la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a proiectului „Înfiinţare sistem de distribuţie gaze naturale în comuna Grădiştea, judeţul Călăraşi”, finanţarea fiind asigurată prin PNI Anghel Saligny.

Conform proiectului, lungimea reţelei de distribuţie este de 66.473 metri şi vizează nu mai puţin de 2121 de gospodării ce vor fi conectate. Consumul estimat anual de către consumatorii casnici este de 5.835.000 mc iar cel de către consumatorii non-casnici, de 128.200 mc.

Valoarea totală a investiţiei a fost atunci estimată la 48.881.503,38 lei. Valoarea solicitată de la bugetul de stat s-a cifrat la 47.588.280,54 lei, diferenţa de 1.293.222,84 lei, urmând să fie suportată de la bugetul local pentru acoperirea cheltuielilor neeligibile.

Proiectul, depus iniţial pe POIM

Proiectul „Înfiinţare sistem de distribuţie gaze naturale în comuna Grădiştea” a fost depus în decembrie 2020, pe POIM, fiind declarat după aproape un an eligibil însă entuziasmul primarului, în acel moment, a fost moderat „Proiectul de gaz s-a depus în luna decembrie 2020 prin POIM. În urmă cu câteva săptămâni am fost înştiinţaţi că proiectul a fost declarat eligibil însă am decis să nu-l anunţăm încă întrucât e o diferenţă între a fi eligibil şi a fi finanţat. Adică poate să fie eligibil fără finanţare. N-am avut punctajul maxim întrucât ar fi trebuit să întrunească 3000 de adeziuni. Imposibil pentru că nu avem atâtea gospodării pe raza comunei.”, afirma primarul Vasile Matei.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.