S-a semnat contractul de finanţare aferent proiectului „Modernizare străzi Cartier Măgureni”

S-a semnat contractul de finanţare aferent proiectului „Modernizare străzi Cartier Măgureni”

Primarul Marius Dulce a anunţat astăzi pe pagina personală de Facebook semnarea a două noi contracte de finanţare, prin PNI Anghel Saligny. Unul vizează modernizarea străzilor din cartierul Măgureni iar celălalt reabilitarea şi modernizarea străzii Independenţei, tronsonul cuprins între str. Dobrogei – str. Păcii. Suma totală ce va fi alocată de la bugetul de stat pentru finanţarea lucrărilor este de peste 16 milioane lei.

„Alte două veşti bune pentru călărăşeni!

Astăzi,la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, am semnat, alături de dl. ministru secretar de stat, Marcel Alexandru Stoica, contractele de finanţare, încheiate în cadrul PNI Anghel Saligny, pentru implementarea a două proiecte care vizează reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere şi pietonale în municipiul nostru. Este vorba de:

Modernizare străzi Cartier Măgureni

Valoarea totală a obiectivului: 10.015.754,35 lei (TVA inclus)

Suma alocată de la bugetul de stat: 9.434.130,47 lei (TVA inclus)

Contribuţia de la bugetul local: 581.623,88 lei (TVA inclus)

Străzile care fac obiectul acestui proiect sunt: Păcii, Petroşani, Lupeni, Dimitrie Cantemir, Vasile Lupu, Intr. Păcii, Mircea Vodă, Vlad Ţepeş, Vasile Conta, Dimitrie Bolintineanu, Costache Negruzzi, Intr. Petroşani, Agricultori, Viilor, Prel. Vasile Conta. Lungimea totală a acestor străzi: 4.435,45 metri.

Contractul de proiectare şi execuţie a fost semnat în septembrie 2022. Urmează ca în cel mai scurt timp posibil să fie emis şi Ordinul de începere a lucrărilor.

Reabilitare şi modernizare strada Independenţei, tronson str. Dobrogei – str. Păcii

Valoarea totală a obiectivului: 7.207.088,80 lei (TVA inclus)

Suma alocată de la bugetul de stat: 6.842.053,45 lei (TVA inclus)

Contribuţia de la bugetul local: 365.035,35 lei (TVA inclus)

Lungime: 1.601,79 metri.

Îi mulţumesc domnului ministru secretar de stat, Marcel Alexandru Stoica pentru susţinere în promovarea proiectelor care vizează modernizarea municipiului nostru precum şi tuturor colegilor mei care au lucrat la realizarea documentaţiilor necesare. A fost o muncă intensă care iată a dat şi rezultate.

Vă reamintesc că pe 28 martie am semnat şi contractul de finanţare tot prin PNI Anghel Saligny aferent proiectului „Modernizare străzi în Cartierul Mircea Vodă, Lot 2, municipiul Călăraşi”, în valoare totală de 19.937.764,27 lei (inclusiv TVA). Suma alocată de la bugetul de stat este de 19.062.090,15 lei (inclusiv TVA).

Până în acest moment, prin PNI Anghel Saligny, s-au semnat contracte de finanţare lucrări în valoare totală de 37.160.607,42 lei (TVA inclus), suma totală alocată de la bugetul de stat ridicându-se la 35.388.274,07 lei (TVA inclus)

În curând, vom semna şi contractul de finanţare aferent proiectului „Modernizare str. M. Kogălniceanu şi b-dul 1 Mai”, în valoare toală de 5,854.462,70 lei (TVA inclus).”, se arată în mesajul postat de primarul Marius Dulce.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.